Šī recepte pārsteigs ne tikai itāļus, jo tajā mijas patīkamas citrusu notis ar pareizi pagatavotiem rīsiem un papildus sātam vēl sulīgi izcepta vistas fileja. Lai garšu kārpiņas ceļo uz Itāliju!
Sastāvdaļas
200 g risoto rīsu
1 dārzeņu vai vistas buljona kubiņš
800 ml karsta ūdens
sarīvēta miziņa no 3 citroniem
sula no 1 citrona (aptuveni 60 g)
80 g sviesta
3 daiviņas ķiploku
80 g sarīvēta cietā siera
1 kg Ķekava mazo cāļa fileju (aptuveni 8 gab.)
pāris zariņu svaiga timiāna
1 tējkarote sāls
1 tējkarote svaigi maltu melno piparu
3 ēdamkarotes eļļas
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
Nelielā trauciņā samaisa sāli, piparus, svaiga timiāna lapiņas un olīveļļu.
Cāļa filejas apviļā marinādē un noliek ievilkties vismaz 10 minūtes. Pēc tam tās izkārto uz cepešpannas un cep pa 15 minūtēm no katras puses.
Katlā izkausē sviestu, pievieno sarīvētās citrona sulu un miziņas kopā ar ķiplokiem. Apcep visu 1 minūti, tad pievieno risoto rīsus un apcep 3 minūtes.
Pievieno 200 ml ūdens, kurā izšķīdināts buljona kubiņš.
Maisot gatavo 30–35 minūtes, ik pa brīdim pielejot pārējo ūdeni, kamēr viss ūdens iztērēts.
Pašās beigās pievieno sarīvētu cieto sieru. Tad atkarībā no siera sāļuma būs skaidrs, cik daudz sāls pievienot.
Komentāri: