Lavanda un citrons ir vissaderīgākā laulība desertā. To garšas sader un papildina viena otru.
Krēmam
Pagatavošana:
1. Krāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Mafinu formiņas rūpīgi ietauko ar eļļu vai sviestu. Bļodā kuļ sviestu kopā ar cukuru, lavandu un citrona miziņu, līdz masa kļuvusi viendabīga un gaišāka. Pievieno olu, iekuļ.
2. Iesijā miltus, cepamo pulveri, sāli un samaisa. Pievieno paniņas un citronu sulu. Maisa, līdz mīkla kļuvusi viendabīga, bez kunkuļiem.
3. Mīklu pilda mafinu formiņās, aizpildot ¾ no katras. Cep krāsnī 20–22 minūtes. Atdzesē.
4. Tikmēr pagatavo krēmu: katliņā lej ūdeni un cukuru, ko karsē līdz 115 °C temperatūrai, kamēr iegūts sīrups.
5. Kad sīrups gatavs, to atstāj sildīties uz vismazākās iespējamās uguns.
6. Nekavējoties sāk putot olu baltumus, lēnā strūkliņā pievienojot verdošo sīrupu. Olbaltumu puto, līdz tas kļuvis stingrs, viendabīgs un spīdīgs.
7. Katrai kūciņai uzliek olbaltuma cepurīti, un, ja iespējams, apsvilina ar gāzes degli, tādējādi iegūstot vēl arī zeltaini brūnu nokrāsu.
1. Krāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Mafinu formiņas rūpīgi ietauko ar eļļu vai sviestu. Bļodā kuļ sviestu kopā ar cukuru, lavandu un citrona miziņu, līdz masa kļuvusi viendabīga un gaišāka. Pievieno olu, iekuļ.
2. Iesijā miltus, cepamo pulveri, sāli un samaisa. Pievieno paniņas un citronu sulu. Maisa, līdz mīkla kļuvusi viendabīga, bez kunkuļiem.
3. Mīklu pilda mafinu formiņās, aizpildot ¾ no katras. Cep krāsnī 20–22 minūtes. Atdzesē.
4. Tikmēr pagatavo krēmu: katliņā lej ūdeni un cukuru, ko karsē līdz 115 °C temperatūrai, kamēr iegūts sīrups. Kad sīrups gatavs, to atstāj sildīties uz vismazākās iespējamās uguns.
5. Nekavējoties sāk putot olu baltumus, lēnā strūkliņā pievienojot verdošo sīrupu. Olbaltumu puto, līdz tas kļuvis stingrs, viendabīgs un spīdīgs.
6. Katrai kūciņai uzliek olbaltuma cepurīti.
7.Ja iespējams, apsvilina ar gāzes degli, tādējādi iegūstot vēl arī zeltaini brūnu nokrāsu.
Komentāri: