CITRONMAIZE AR MAGONĒM

Viegla
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

KŪKAI

  • 200 g miltu
  • 50 g kukurūzas miltu (polenta)
  • 100 g cukura
  • 3,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 2 ēdamkarotes magoņu sēkliņu
  • 2 olas
  • 180 g krējuma vai bezpiedevu jogurta
  • miziņa un sula no 1 citrona
  • 100 g extra virgin olīveļļas

GLAZŪRAI

  • 100 g pūdercukura
  • 1 ēdamkarote citronu sulas

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 170 °C temperatūrai.
  2. Ņem divas bļodas. Vienā saber un samaisa visas sausās sastāvdaļas, otrā – “slapjās” (olas, krējumu, citronu sulu, miziņu, olīveļļu). Pēc tam abu bļodu saturu samaisa kopā.
  3. Cepamajā formā ieklāj cepamo papīru un lej iekšā mīklu. Cep krāsnī 30–35 minūtes.
  4. Kad kūka ir izcepusies, tai ļauj atdzist. Pagatavo glazūru. Pūdercukuru izsijā un sajauc ar citronu sulu. Maisījumu pārklāj atdzisušajai kūkai.