Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
CITRONMAIZE AR MAGONĒM
Viegla
līdz 1 h
1 personām
Sastāvdaļas
KŪKAI
200 g miltu
50 g kukurūzas miltu (polenta)
100 g cukura
3,5 tējkarotes cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
2 ēdamkarotes magoņu sēkliņu
2 olas
180 g krējuma vai bezpiedevu jogurta
miziņa un sula no 1 citrona
100 g extra virgin olīveļļas
GLAZŪRAI
100 g pūdercukura
1 ēdamkarote citronu sulas
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 170 °C temperatūrai.
Ņem divas bļodas. Vienā saber un samaisa visas sausās sastāvdaļas, otrā – “slapjās” (olas, krējumu, citronu sulu, miziņu, olīveļļu). Pēc tam abu bļodu saturu samaisa kopā.
Cepamajā formā ieklāj cepamo papīru un lej iekšā mīklu. Cep krāsnī 30–35 minūtes.
Kad kūka ir izcepusies, tai ļauj atdzist. Pagatavo glazūru. Pūdercukuru izsijā un sajauc ar citronu sulu. Maisījumu pārklāj atdzisušajai kūkai.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: