fbpx

Čīles citronkūka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Lai gatavošana būtu jautrāka, Māra pieņēma kolēģu izaicinājumu un gatavo Čīles citronkūku tikai ar vienu roku. Protams, ka ar nedominanto. Vai viņai tas izdosies?

Sastāvdaļas

  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 400 g smilšu mīklas

PILDĪJUMAM

  • 2 bundžas iebiezināta kondensētā piena
  • 200 ml svaigi spiestas citronu sulas

MERINGAM

  • 4 olu baltumi
  • 250 g cukura

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai.
  2. Tartes formu ietauko ar sviestu.
  3. Mīklu izrullē uz miltainas virsmas un ieklāj tartes formā. Ar pirkstiem izlīdzina visas malas, ar dakšiņu sadursta pamatni un nogriež mīklas malas, kas karājas pāri tartes formai.
  4. Cep krāsnī aptuveni 10 minūtes vai līdz tam, kad pamatne kļūst viegli zeltaina.
  5. Pagatavo pildījumu, bļodā sajaucot iebiezināto pienu ar svaigi spiestu citronu sulu un labi samaisot, līdz masa ir viendabīga.
  6. Tartes formu ņem ārā no krāsns, un tajā lej iekšā citronu un iebiezinātā piena pildījumu. Liek atpakaļ krāsnī uz 5–7 minūtēm, līdz pildījums nedaudz sacietējis.
  7. Katlā uz vidējas uguns karsē ūdeni, pa virsu liek karstumizturīgu bļodu (tā, lai bļoda nepieskaras ūdenim!).
  8. Bļodā lej olu baltumus, pievieno cukuru un nepārtraukti maisa, līdz cukurs izkusis (paņemot masu starp pirkstiem un parīvējot tos vienu pret otru, var saprast vai cukurs izkusis).
  9. Bļodu ņem nost no katla, un masu kuļ ar mikseri, līdz veidojas spīdīgas un gaisīgas olbaltuma putas. Tās liek pāri pildījumam.
  10. Ar karotes palīdzību no olbaltuma masas veido tādus kā vilnīšu, lai kūka iegūtu interesantāku tekstūru. Olbaltumu no virspuses apsvilina ar gāzes degli.
  11. Ja deglis nav pieejams, tad kūku liek iepriekš uzkarsētā krāsnī aptuveni uz 5–8 minūtēm, lai apbrūninātu olu baltumus.
  12. Atdzesē vismaz 30 minūtes un tad pasniedz. Lieliska būs arī otrajā dienā, kad kārtīgi sastingusi un atdzisusi.

Komentāri:

Jūsu komentārs: