Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Čīles citronkūka
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām
Lai gatavošana būtu jautrāka, Māra pieņēma kolēģu izaicinājumu un gatavo Čīles citronkūku tikai ar vienu roku. Protams, ka ar nedominanto. Vai viņai tas izdosies?
Sastāvdaļas
1 ēdamkarote sviesta
1 ēdamkarote miltu
400 g smilšu mīklas
PILDĪJUMAM
2 bundžas iebiezināta kondensētā piena
200 ml svaigi spiestas citronu sulas
MERINGAM
4 olu baltumi
250 g cukura
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai.
Tartes formu ietauko ar sviestu.
Mīklu izrullē uz miltainas virsmas un ieklāj tartes formā. Ar pirkstiem izlīdzina visas malas, ar dakšiņu sadursta pamatni un nogriež mīklas malas, kas karājas pāri tartes formai.
Cep krāsnī aptuveni 10 minūtes vai līdz tam, kad pamatne kļūst viegli zeltaina.
Pagatavo pildījumu, bļodā sajaucot iebiezināto pienu ar svaigi spiestu citronu sulu un labi samaisot, līdz masa ir viendabīga.
Tartes formu ņem ārā no krāsns, un tajā lej iekšā citronu un iebiezinātā piena pildījumu. Liek atpakaļ krāsnī uz 5–7 minūtēm, līdz pildījums nedaudz sacietējis.
Katlā uz vidējas uguns karsē ūdeni, pa virsu liek karstumizturīgu bļodu (tā, lai bļoda nepieskaras ūdenim!).
Bļodā lej olu baltumus, pievieno cukuru un nepārtraukti maisa, līdz cukurs izkusis (paņemot masu starp pirkstiem un parīvējot tos vienu pret otru, var saprast vai cukurs izkusis).
Bļodu ņem nost no katla, un masu kuļ ar mikseri, līdz veidojas spīdīgas un gaisīgas olbaltuma putas. Tās liek pāri pildījumam.
Ar karotes palīdzību no olbaltuma masas veido tādus kā vilnīšu, lai kūka iegūtu interesantāku tekstūru. Olbaltumu no virspuses apsvilina ar gāzes degli.
Ja deglis nav pieejams, tad kūku liek iepriekš uzkarsētā krāsnī aptuveni uz 5–8 minūtēm, lai apbrūninātu olu baltumus.
Atdzesē vismaz 30 minūtes un tad pasniedz. Lieliska būs arī otrajā dienā, kad kārtīgi sastingusi un atdzisusi.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: