Cielaviņa

Prasa meistarību
ilgāk par 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • 6 olu baltumi
  • 360 g cukura
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 150 g lazdu riekstu

 

PILDĪJUMAM

  • 200 g tumšās šokolādes
  • 200 ml saldā krējuma

 

APDARES KRĒMAM

  • 150 g sviesta istabas temperatūrā
  • 200 g pūdercukura
  • 150 g tumšās šokolādes

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 100 ºC temperatūrai (ar ventilatoru). Bļodā puto olu baltumus, pamazām pievienojot cukuru. Puto, līdz olbaltums kļuvis stingrs un viss cukurs izkusis. Pievieno sakapātus riekstus un iemaisa.
  2. No olbaltuma izveido 4 vienāda izmēra apļus uz 2 pannām , kas noklātas ar cepamo papīru. Liek pannas krāsnī uz 2–2,5 stundām. Pēc cepšanas atdzesē.
  3. Tikmēr pagatavo pildījumu. Šokolādi sasmalcina nelielos gabaliņos un ieber bļodā. Liek sildīties saldo krējumu. Kad tas ir uzsilis, pārlej pāri šokolādei. Atstāj 2 minūtēm, lai šokolāde izkustu, un samaisa, līdz izveidojas krēmīga masa.
  4. Pagatavo apdares krēmu. Izkausē šokolādi un nedaudz atdzesē. Bļodā saputo sviestu kopā ar pūdercukuru. Pievieno izkausēto šokolādi un rūpīgi iemaisa.
  5. Bezē plāksnēm pa vidu smērē pildījumu, no ārpuses apsmērē ar otru krēmu. Kūku liek nostāvēties ledusskapī uz nakti.