Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Cielaviņa
Prasa meistarību
ilgāk par 2 h
12 personām
Sastāvdaļas
6 olu baltumi
360 g cukura
3 ēdamkarotes miltu
150 g lazdu riekstu
PILDĪJUMAM
200 g tumšās šokolādes
200 ml saldā krējuma
APDARES KRĒMAM
150 g sviesta istabas temperatūrā
200 g pūdercukura
150 g tumšās šokolādes
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 100 ºC temperatūrai (ar ventilatoru). Bļodā puto olu baltumus, pamazām pievienojot cukuru. Puto, līdz olbaltums kļuvis stingrs un viss cukurs izkusis. Pievieno sakapātus riekstus un iemaisa.
No olbaltuma izveido 4 vienāda izmēra apļus uz 2 pannām , kas noklātas ar cepamo papīru. Liek pannas krāsnī uz 2–2,5 stundām. Pēc cepšanas atdzesē.
Tikmēr pagatavo pildījumu. Šokolādi sasmalcina nelielos gabaliņos un ieber bļodā. Liek sildīties saldo krējumu. Kad tas ir uzsilis, pārlej pāri šokolādei. Atstāj 2 minūtēm, lai šokolāde izkustu, un samaisa, līdz izveidojas krēmīga masa.
Pagatavo apdares krēmu. Izkausē šokolādi un nedaudz atdzesē. Bļodā saputo sviestu kopā ar pūdercukuru. Pievieno izkausēto šokolādi un rūpīgi iemaisa.
Bezē plāksnēm pa vidu smērē pildījumu, no ārpuses apsmērē ar otru krēmu. Kūku liek nostāvēties ledusskapī uz nakti.
Komentāri: