300 g saldētu ogu pēc izvēles: avenes vai mellenes vai citas ogas
pasniegšanai – svaigas ogas pēc izvēles
Pagatavošana
3 porcijām
Čia sēklas samaisa ar mandeļu pienu un kļavu sīrupu un liek noslēgtā traukā ledusskapī uz nakti, lai sēkliņas uzbriest. Ja no rīta pudiņš liekas par biezu, pievieno vēl nedaudz mandeļu piena un samaisa.
Saldētās ogas atlaidina un sablendē līdz mērces konsistencei. Ja vēlas saldāku, mērcei var pievienot kļavu sīrupu.
Mazā burciņā vai deserta trauciņā kārto pa slāņiem – sāk ar pāris karotēm ogu mērces, pa virsu liek čia pudiņu, tad atkal mērci, līdz deserta trauciņš ir pilns. Pa virsu kārto svaigas ogas un pasniedz.
Komentāri: