ČIA PUDIŅŠ AR AUGĻU MĒRCI

Viegla
līdz 1 h
3 personām

Sastāvdaļas

  • 50 g čia sēklu
  • 200 ml augu piena – sojas, rīsu, auzu, kvinojas u. c.
  • ½ gatava banāna
  • 3 mīksti kivi
  • sula no ½ laima
  • sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
  • 2 mīkstas dateles bez kauliņa
  • sauja svaigu ogu pēc izvēles – avenes, mellenes, jāņogas u. c.

Pagatavošana

  1. Čia sēklas aplej ar pienu, pievieno vaniļu, kārtīgi apmaisa un atstāj uz 30–60 minūtēm, līdz veidojas bieza un vienmērīga konsistence.
  2. Kivi sagriež gabaliņos, pievieno banānu, dateles, laima sulu, un visu labi sablendē.
  3. Kad čia sēklas ir kārtīgi uzbriedušas, tās liek trauciņā un pa virsu vai kārtās liek kivi mērci.
  4. Pasniedzot pievieno svaigas ogas vai augļus pēc izvēles.