Monta ir pārliecināta vegāne, kas skaidri apzinās – mes esam tas, ko mēs ēdam. Savā jaunībā viņa jau ir paspējusi pastrādāt pie Mārtiņa Rītiņa un Raw Garden. Pašlaik Monta studē uzturzinātni un mācās katru dienu kā ar ēdiena palīdzību ne tikai sev nekaitēt, bet dziedēt un palīdzēt savam ķermenim.
ČIA PUDIŅŠ AR AUGĻU MĒRCI
Viegla
līdz 1 h
3 personām
Sastāvdaļas
50 g čia sēklu
200 ml augu piena – sojas, rīsu, auzu, kvinojas u. c.
½ gatava banāna
3 mīksti kivi
sula no ½ laima
sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
2 mīkstas dateles bez kauliņa
sauja svaigu ogu pēc izvēles – avenes, mellenes, jāņogas u. c.
Pagatavošana
Čia sēklas aplej ar pienu, pievieno vaniļu, kārtīgi apmaisa un atstāj uz 30–60 minūtēm, līdz veidojas bieza un vienmērīga konsistence.
Kivi sagriež gabaliņos, pievieno banānu, dateles, laima sulu, un visu labi sablendē.
Kad čia sēklas ir kārtīgi uzbriedušas, tās liek trauciņā un pa virsu vai kārtās liek kivi mērci.
Pasniedzot pievieno svaigas ogas vai augļus pēc izvēles.
Komentāri: