Chorillana

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • MARINĀDEI
  • 3 daiviņas ķiploku, samīcītu
  • 2 ēdamkarotes Vusteras mērces
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 60 g baltvīna etiķa
  • 2 rib eye steiki (aptuveni 500 g)

 

  • 6 vidēja izmēra kartupeļi, nomizoti un sagriezti stienīšos
  • 3 ēdamkarotes eļļas
  • 2 sīpoli, sagriezti ripiņās
  • 1 ēdamkarote sarkanvīna
  • sāls un melnie pipari
  • 1,5 l eļļas fritēšanai
  • 4–6 lielas olas

Pagatavošana

  1. Bļodā sajauc sastāvdaļas marinādei un labi samaisa. Steikus liek marinādē, tad tai pielej tik daudz ūdens, lai steiki viscaur būtu noklāti ar šķidrumu. Liek ledusskapī uz laiku no 1 līdz 48 stundām. Jo ilgāk, jo labāk.
  2. Kartupeļu stienīšus izmērcē aukstā ūdenī aptuveni pusstundu.
  3. Pannā lej 1 ēdamkaroti eļļas, to uzkarsē un apcep steikus no katras puses aptuveni 5 minūtes, līdz vidū steiks izcepies. Ņem nost no uguns, liek bļodā un pārklāj ar foliju, lai tos uzturētu siltus.
  4. Pannā lej 1 ēdamkaroti eļļas un pievieno ripiņās sagrieztus sīpolus, sautē aptuveni 2 minūtes, līdz tie apbrūnējuši. Pievieno sarkanvīnu, sāli un piparus, sautē vēl 1 minūti, ņem nost no uguns un liek bļodā pie saceptajiem steikiem.
  5. Katlā uzkarsē eļļu fritēšanai. Tās gatavību pārbauda, eļļā iemērcot koka karoti. Ja ap to veidojas gaisa burbulīši, eļļa ir pietiekami uzkarsusi. Kamēr karsējas eļļa, noskalo un nosusina kartupeļu stienīšus.
  6. Kad eļļa karsta, kartupeļus pa daļām liek karstajā eļļā un fritē aptuveni 5 minūtes, līdz tie kļūst mīksti. Ņem ārā no eļļas, nosusina un atdzesē, tikmēr fritē otru daļu. Kad abas daļas nofritētas, tās atkārtoti fritē vēl 5 minūtes, līdz kartupeļi kļūst zeltaini brūni un kraukšķīgi. Ņem ārā no eļļas, nosusina papīra dvieļos un apber ar sāli.
  7. Steikus sagriež šķēlēs un liek uzkarsētā pannā kopā ar karamelizētajiem sīpoliem, lai visu atkārtoti uzsildītu. Kad tie silti, ber pāri gatavajiem frī kartupeļiem.
  8. Uz tās pašas pannas lej 1 ēdamkaroti olīveļļas un aptuveni 2–3 minūtēs izcep olas, līdz baltumi izcepušies pilnībā. Liek pāri gaļai un frī un pārber ar sāli un pipariem.