Chili sin carne – sarkano pupiņu sautējums meksikāņu gaumē bez gaļas

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • ½ paciņas (ap 60 g) Rapunzel bio sojas granulu
  • 1 Rapunzel bio Original dārzeņu buljona kubiņš
  • 12 ēdamkarotes Arche Shoyu bio sojas mērces
  • 1 liels sīpols
  • 1 sarkanā paprika
  • 34 svaigi tomāti
  • 1 bundžiņa Biona bio konservēto sarkano pupiņu
  • ½ bundžiņas konservētas kukurūzas
  • 34 ēdamkarotes Rapunzel bio tomātu kečupa
  • 1 daiviņa ķiploka
  • pēc vēlēšanās svaigs čili
  • 12 tējkarotes Sonnentor bio Rodrigeza Chili con Carne garšvielu maisījuma
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Sojas granulas ber ap 250 ml ūdens, pievieno buljona kubiņu, uzvāra, uzliek vāku un ļauj uzbriest apmēram 10 minūtes. Tad notecina šķidrumu, pievieno sojas mērci un izmaisa.
  2. Sīpolu nomizo, sagriež pusripiņās. Papriku un svaigo čili iztīra un sagriež strēmelēs. Tomātus nomizo un sagriež daiviņās.
  3. Katlā lej eļļu, pievieno čili un garšvielas, sekundi apcep, tad pieber sīpolus. Maisot cep 1 minūti, tad pievieno papriku, apcep 12 minūtes. Pievieno notecinātas pupiņas, ķiploku, tomātus, kukurūzu, sautē apmēram 58 minūtes, līdz paprika mīksta. Tad pievieno soju, tomātu mērci (ūdeni, ja nepieciešams). Samaisa, vēl dažas minūtes uzsilda.