Cēzera salāti ar sparģeļiem, polentas grauzdiņiem un ajoli mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

100 g polentas

250 g ūdens

šķipsniņa sāls

1 tējkarote itāļu garšvielu maisījuma

50 g vegāniskā Parmas siera

200 g romiešu salātlapu

bunte sparģeļu

3 ēdamkarotes vegāniskās majonēzes

sula no ¼ citrona 

šķipsniņa sāls

1 ķiploka daiviņa

100 g ķiršu tomātu

Pagatavošana

  1. Katliņā lej ūdeni, pievieno garšvielas, sāli, polentu un vāra, līdz masa sabiezē. 
  2. Gatavo masu ielej formā, pavisam atdzesē, sagriež kubiņos, pārslaka ar eļļu un pārber ar sarīvētu sieru. Grauzdē 180 ºC temperatūrā 15 minūtes.
  3. Sparģeļus vāra karstā ūdenī aptuveni 3 minūtes un uzreiz liek ledusaukstā ūdenī atdzesēties. Nosusina un liek ar eļļu sakarsētā pannā apcepties. Beigās pievieno nedaudz citronu sulu un sāli.
  4. Pagatavo ajoli mērci, sajaucot majonēzi ar citronu sulu, sāli un smalki sarīvētu ķiploku. 
  5. Uz šķīvja kārto saplucinātas salātlapas, sagrieztus ķiršu tomātus, apceptos sparģeļus, polentas grauzdiņus un ajoli mērci.