CĒZARA UZKODA

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

galviņa romiešu salāta

100 g ķiršu tomātu

50 g cietā siera

12 paipalu olas

200 g Pomace olīveļļas

2 olu dzeltenumi

1 daiviņa ķiploka

1 tējkarote sinepju

1 ēdamkarote Vusteras mērces

1 ēdamkarote sojas mērces

sula no ½ citrona

50 g anšovu

Pagatavošana

  1. Pagatavo Cēzara mērci. Virtuves kombainā liek olu dzeltenumus, anšovus, sinepes un kuļ. Lēnām lej klāt eļļu. Kad masa sabiezējusi, pieliek Vusteras un sojas mērci un citronu sulu. Kuļot pieliek atlikušo eļļu. Ja mērce ir par biezu, var pieliet nedaudz auksta ūdens (ap 30 g). Var iekult iekšā arī eļļu, kas ir anšovu kārbiņā vai burciņā. Iekuļ mērcē arī 10 g rīvēta cietā siera.
  2. Paipalu olas liek verdošā ūdenī, vāra 3 minūtes, atdzesē ledusaukstā ūdenī.
  3. Uz uzkodu šķīvja kārto salātu lapas, kurās ielej mērci, pāri liek ķiršu tomātus un uz pusēm pārgrieztas vārītas paipalu olas. Ierīvē iekšā cieto sieru.