Cēzara salāti ir salātu klasika, kaut gan mērce ir mūsu variācija – vairākkārt pārbaudīta vērtība.
Cēzara salātiem vissvarīgākā ir mērce un salātu kārtojums. Ja ir īstā mērce un svaigas, kraukšķīgas salātu lapas, pārējais ir Jūsu fantāzijas ziņā.
Grauzdiņiem:
Mērcei un salātiem
Variācijas par tēmu:
Mēs salātiem pagatavojām mērci no jogurta un svaigas apelsīnu sulas, bet anšovu cienītāji var pagatavot Cēzara salātu klasisko mērci. Veģetārieši var gatavot salātus bez vistas filejas.
Iemarinē vistu. No citrona izspiež sulu. Ķiploka daiviņas notīra un sakapā. Timiāna zariņiem nobrucina lapiņas. Visas sastāvdaļas sajauc viendabīgā mērcē. Vistas filejas noskalo, sagriež garenos gabaliņos un liek bļodā. Pārlej marinādi un marinē ~ ½ stundu.
Cepeškrāsnī vai tosterī apgrauzdē maizes šķēlītes. Grauzdēto maizi vēl karstu ierīvē ar ķiploka daiviņu. Atdzesē un sagriež nelielos kubiņos. Sagatavo salātu mērci, sajaucot kopā jogurtu, apelsīna sulu, sinepes un smalki sakapātu vai caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploka daiviņu. Pēc garšas pievieno sāli un cukuru.
Uzkarsē pannā eļļu un apcep vistas filejas zeltaini brūnas no abām pusēm. Cep ~10 minūtes. Saceptu gaļu atdzesē un sagriež strēmelītēs.
Noskalotus un nosusinātus salātus ar pirkstiem saplēš nelielos gabaliņos.
Lēzenā bļodā kārtās liek salātu lapas, kuras pārlej ar mērci. Virsū liek vistas filejas strēmelītes.
Visu pārlej ar atlikušo mērci un pārkaisa ar maizes grauzdiņiem un Parmas sieru, kas ar siera nazi vai mazu, mizošanai parezētu nazīti sagriezts ļoti plānās plēksnītēs.
Perfekta recepte – garšīgi!
Ļoti gardi salātiņi!
Super garšīga mērcīte. Paldies!