Cepts lasis medus un koriandra marinādē

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Laša filejas gabaliņi, glazēti vieglā koriandra un medus mērcē, ir izsmalcināts ēdiens, kura pagatavošana neprasīs vairāk kā 40 minūtes. Receptes galvenais knifs – grauzdēts koriandrs, kas kopā ar medu, citronu sulu un sojas mērci būs viegla, aromātiska mērce un atklājums tiem, kuri iepriekš ar koriandru bija “uz jūs”.

Pasniedziet šo ēdienu kopā  gaisīgu kartupeļu -burkānu biezeni un tvaicētiem brokoļiem

Sastāvdaļas

  • 4–5 nelieli laša filejas gabaliņi vai filejas gabals (~ 800 g)
  • 5 ēdamkarotes gaišās sojas mērces
  • 1 ēdamkarote koriandra sēklu
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 2 tējkarotes svaigi spiestas citronu sulas
  • 2 tējkarotes eļļas

Kartupeļu – burkānu biezenim

  • 1 kg miltainu kartupeļu
  • 500 g burkānu
  • 250 ml piena
  • 100 ml saldā krējuma
  • 30 g sviesta ( pēc izvēles)
  • Sāls pēc garšas

Brokoļi – 1 galviņa

Pagatavošana

  1. Koriandra sēklas uz sausas, sakarsētas pannas apgrauzdē, līdz sēklas sāk smaržot un izdalās ēteriskas eļļas. Kad sēklas apgrauzdētas, tās sagrūž piestā.
  2. Nelielā bļodiņā ieber sēklas, pievieno medu, sojas mērci un citronu sulu.
  3. Fileju iegriež līdz ādai, bet nepārgriež.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai.
  5. Cepamajā veidnē liek laša fileju un pārlej ar mērci. Liek cepties ~ 20 minūtes.
  6. Pasniedz karstu, katru gabaliņu atdalot no ādas.
  7. Biezenim kartupeļus sagriež lielos gabalos, burkānus plānās ripiņās un visu novāra, nokāš lieko ūdeni un ar kartupeļu stampu sastampā, lai nav neviena kunkulīša. Var arī abus vārīt atsevišķi, lai būtu pavisam droši, ka burkāni ir mīksti novārīti. Pakāpeniski pievieno un iemaisa pienu un saldo krējumu – pamīšus. Pievieno sāli pēc garšas. Ja ir vēlme iegūt vēl zīdaināku tekstūru – iemaisa 30 g sviesta.