Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Cepts lasis ar kuskusu un kaltētām dzērvenēm
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katliņā liek karsēties 400 ml ūdens. Pieber kanēli, dzērvenes, šķipsniņu sāls, piparus. Kad ūdens ir uzvārījies, to pārlej pāri kuskusam. Pieber riekstus un visu samaisa. Uzliek šķīvīti un atstāj uzbriest ~ 10 minūtes.
Laša fileju sadala 6 vienāda lieluma gabaliņos.
Karstumizturīgu veidni ietauko ar eļļu vai sviestu. Ieber kuskusu. Vidū liek laša gabaliņus. Uzber rīvētu apelsīna miziņu un pārlej ar apelsīnu sulu. Traukam pāri pārliek foliju un cep 15-20 minūtes līdz 200 °C sakarsētā cepeškrāsnī.
Kur sastāvdaļas?