Cepts lasis ar kartupeļu biezeni un zaļajiem zirnīšiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
3 personām

Sastāvdaļas

  • 600 g Oscarfish BIO laša filejas
  • 1 kg miltainu kartupeļu
  • 200 ml piena
  • 50 g sviesta kartupeļiem un ~ 20 g zirnīšiem
  • 400 g saldētu zirnīšu vai svaigu zirnīšu plakanās pākstis
  • zirņu dīgsti dekoram
  • 1 ēdamkarote olīveļļas vai piciņa sviesta
  • sāls un pipari

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un liek vārīties ūdenī, kam pievienota ⅓ tējkarotes sāls.
  2. Kad kartupeļi mīksti, tos nokāš un vienmērīgi sastampā. Tad pievieno siltu pienu un mīkstu vai izkausētu sviestu un ar karoti vai mikseri saputo, līdz putra ir gaisīga un pufīga. Nekādā gadījumā neizmantojiet blenderi. Tas padarīs putru par klīsteri.
  3. Lasi sadala vienādos porciju gabaliņos, ierīvē ar eļļu, sāli un pipariem. Uzkarsē pannu, un apcep laša gabaliņus 4–6 minūtes no katras puses, sākot cept ar ādas pusi. Lasi svarīgi ir nepārcept, lai tas nezaudētu sulīgumu.
  4. Noblanšē zirnīšus. Ja izmantojat parastos saldētos, tos tieši no saldētavas ber verdošā ūdenī un vāra 5 minūtes, pievienojot nedaudz sāls pēc garšas. Tad zirnīšus nokāš un karstos iemaisa piciņu sviesta. Var pievienot arī smalki sakapātu ķiploka daiviņu, nobraucītas timiāna lapiņas vai uz smalkās rīves norīvētu citrona miziņu. Plakanās zirņu pākstis gatavo līdzīgi.
  5. Uz šķīvja kārto kartupeļu biezeni, lasi un zirnīšus, un visu izdekorē ar svaigiem zirņu dīgstiem.

Komentāri: