Cepti rīsi ar garnelēm

Viegla
līdz 30 min
6 personām
Virtuves ceļojumi vēl turpinās pilnā sparā, tādēļ vakariņās pavisam viegls un sātīgs ēdiens no Āzijas virtuves. #piegalda

Sastāvdaļas

  • 600 g garneļu
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 4 ķiploku daiviņas
  • 2 ēdamkarotes sezama eļļas
  • 400 g konservētu zaļo zirnīšu
  • buntīte loku
  • 400 g konservētas kukurūzas
  • 3 olas
  • 750 g vārītu rīsu
  • 1 ēdamkarote rīsu etiķa
  • 4 ēdamkarotes sojas mērces

Pagatavošana

  1. Notīra garneles no čauliņām. Uz vidējas uguns dziļā pannā uzkarsē eļļu, kad tā karsta, pannā liek garneles. Cep aptuveni 5 minūtes, līdz tās ir zeltaini brūnas. Ņem ārā no pannas.
  2. Tajā pašā pannā liek izspiestas ķiploku daiviņas un sezama eļļu, maisot karsē aptuveni 30 sekundes. Pievieno zirnīšus, kukurūzu un lokus, un visu maisot karsē vēl 2 minūtes.
  3. Dārzeņus nostumj vienā pannas malā, pievieno viegli sakultas olas un maisa uz vidējas uguns, līdz veidojas olu kultenis. Pievieno vārītos rīsus, sojas mērci un rīsu etiķi. Visu kārtīgi samaisa.
  4. Pievieno garneles, un visu atkārtoti uzkarsē vēl 2 minūtes, lai garneles paspētu uzsilt. Pasniedz karstu!

 

Komentāri:

  • Liena saka:

    Nezinu vai tiešām proporcijas ir pareizas. 750 g rīsi ir ļoti daudz, taisīju ar 250 g rīsi (1kruze) sanāca ļoti liela porcija. Labāk likt puskrūzi rīsu. Bet tā ļoti garšīgi tik proporcijas labāk pašam izvēleties.