Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Cepti rīsi ar garnelēm
Viegla
līdz 30 min
6 personām
Virtuves ceļojumi vēl turpinās pilnā sparā, tādēļ vakariņās pavisam viegls un sātīgs ēdiens no Āzijas virtuves. #piegalda
Sastāvdaļas
600 g garneļu
2 ēdamkarotes eļļas
4 ķiploku daiviņas
2 ēdamkarotes sezama eļļas
400 g konservētu zaļo zirnīšu
buntīte loku
400 g konservētas kukurūzas
3 olas
750 g vārītu rīsu
1 ēdamkarote rīsu etiķa
4 ēdamkarotes sojas mērces
Pagatavošana
Notīra garneles no čauliņām. Uz vidējas uguns dziļā pannā uzkarsē eļļu, kad tā karsta, pannā liek garneles. Cep aptuveni 5 minūtes, līdz tās ir zeltaini brūnas. Ņem ārā no pannas.
Tajā pašā pannā liek izspiestas ķiploku daiviņas un sezama eļļu, maisot karsē aptuveni 30 sekundes. Pievieno zirnīšus, kukurūzu un lokus, un visu maisot karsē vēl 2 minūtes.
Dārzeņus nostumj vienā pannas malā, pievieno viegli sakultas olas un maisa uz vidējas uguns, līdz veidojas olu kultenis. Pievieno vārītos rīsus, sojas mērci un rīsu etiķi. Visu kārtīgi samaisa.
Pievieno garneles, un visu atkārtoti uzkarsē vēl 2 minūtes, lai garneles paspētu uzsilt. Pasniedz karstu!
Nezinu vai tiešām proporcijas ir pareizas. 750 g rīsi ir ļoti daudz, taisīju ar 250 g rīsi (1kruze) sanāca ļoti liela porcija. Labāk likt puskrūzi rīsu. Bet tā ļoti garšīgi tik proporcijas labāk pašam izvēleties.
Nezinu vai tiešām proporcijas ir pareizas. 750 g rīsi ir ļoti daudz, taisīju ar 250 g rīsi (1kruze) sanāca ļoti liela porcija. Labāk likt puskrūzi rīsu. Bet tā ļoti garšīgi tik proporcijas labāk pašam izvēleties.