Pavasarī tirgū ir nopērkamas lielas, skaistas reņģes, sauktas par “lapu reņģēm”. Jūs būsiet pārsteigti, cik fantastiski garšīgas var būt šīs šķietami vienkāršās un lētās zivtiņas.
Receptei nepieciešamo sastāvdaļu ir gana daudz un pats gatavošanas process – diezgan laikietilpīgs, bet rezultāts tik tiešām ir tā vērts!
Mērcei:
Variācijas par tēmu:
Šādi var pagatavot ne vien reņģes, bet arī mencu, paltusu, heku un citas zivis. Zivs filejas sadaliet nelielos gabaliņos, pildiet pildījumu, aizrullējiet un malas aizspraudiet ar koka irbulīti. Sulīgais pildījums piešķirs šīm zivīm neatkārtojamu aromātu.
Reņģītēm iztīra iekšas un izņem asaku. Tās noskalo un nosusina papīra dvielī. Ja nepatīk tīrīt zivis, var gatavas filejas nopirkt veikalā.
Ar blenderi vai virtuves kombainu viendabīgā masā sakuļ rīvmaizi, kaperus, rozīnes, zaļumus, 2-3 ēdamkarotes olīveļļas. Visam pievieno sarīvētu citrona miziņu.
Ar tējkaroti uz katras filejas liek iegūto pildījuma masu un fileju rūpīgi satin rullītī.
Reņģu rullīšus kārto karstumizturīgā veidnē cieši vienu pie otra. Pa vidu sasprauž lauru lapas.
Pagatavo mērci. No citrona un apelsīna izspiež sulu. Sulai pievieno eļļu, balzamiko etiķi, cukuru un piparus. Visu sakuļ. Mērci pārlej pāri reņģu rullīšiem.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Reņģītes cep cepeškrāsnī ~ 15-20 minūtes. Pasniedz siltas ar svaigiem lapu salātiem.
Komentāri: