CEPTI BUMBIERI AR PEKANRIEKSTIEM UN SALDĒJUMU

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 bumbieri
  • 50 g sviesta
  • 20 g Dr. Oetker kanēļa cukura
  • 20 g brūnā cukura
  • ½ citrona
  • 40 g kļavu sīrupa
  • 60 g pekanriekstu
  • 50 g mandeļu šķēlīšu
  • 500 ml plombīra saldējuma

Pagatavošana

4 porcijām

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 ºC temperatūrai. Ar pusi sviesta iesmērē cepamo trauku.
  2. Bumbierus griež uz pusēm, izņem serdi un apslaka ar citronu sulu, lai tie nepaliek brūni. Liek cepamajā traukā, pārber ar Oetker kanēļa cukuru, brūno cukuru, serdes vietā liek atlikušās sviesta piciņas, pārber ar pekanriekstiem un pārlej ar kļavu sīrupu.
  3. Cepamo trauku pārklāj ar foliju un liek cepties 30 minūtes.
  4. Ņem nost foliju, palielina temperatūru līdz 230 ºC, pārber ar mandeļu šķēlītēm un cep vēl 10–15 minūtes. Bumbieriem jābūt mazliet kraukšķīgiem.

Pasniedz karstu ar vienu vai vairākām saldējuma bumbiņām.