Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
CEPTĀS PAPRIKAS ZUPA
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
6 sarkanās paprikas
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 vidēja izmēra sīpols
3 daiviņas ķiploku
3 ēdamkarotes tomātu pastas
1 tējkarote sāls
½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu
1 tējkarote raudenes
750 g dārzeņu buljona
240 g saldā krējuma
Pagatavošana
Papriku noskalo un liek uz cepamās pannas, kas noklāta ar foliju. Cep līdz 220 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī aptuveni 25–30 minūtes, līdz tā ir viegli apdegusi.
Paprikas liek lielā bļodā, ko cieši noklāj ar pārtikas plēvi, un ļauj tām 15 minūtes atdzesēties, tas radīs tvaiku, kas paprikas mizu ļaus vieglāk nolobīt. Paprikas nomizo, tām noņem zaļos kātus un izgriež sēklotnes.
Lielā katlā uzkarsē olīveļļu, tajā apcep sakapātus sīpolus un ķiplokus aptuveni 2–3 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
Papriku rupji sakapā un pievieno katlā. Pievieno arī tomātu pastu, garšvielas un dārzeņu buljonu.
Visu uzvāra līdz pirmajam burbulim un vāra 15 minūtes.
Katlu ņem nost no uguns, un zupu sablendē viendabīgā masā.
Pievieno saldo krējumu un iemaisa.
Pasniedz ar maizes grauzdiņiem un svaigu zaļumu pesto.
Komentāri: