Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Ceptas austeres ar zilo sieru
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
6–8 austeres
100 g zilā siera
1 purava baltā daļa
4 olu dzeltenumi
50 ml dzirkstošā vīna
Pagatavošana
Vispirms atver austeres, saglabājot vākos esošo ūdeni.
Katliņā lej ūdeni no austeru vākiem, pievieno mazliet ūdens, lai var tajā izvārīt austeres.
Austeres liek vārošā ūdenī burtiski uz 2–3 sekundēm. Izņem un ieliek tās traukā, kas stāv uz ledus, lai austeres atdziest.
Karstajā ūdenī uz brīdi iemērc arī vākus, lai tie sterilizējas.
Purava balto daļu sagriež ļoti smalkos un tievos stienīšos. Tos uz pannas sviestā sautē, līdz tie ir mīksti, bet ne piedeguši. Pievieno mazliet sāli.
Sagatavotos puravus liek austeru vākos, pa virsu novieto atdzesētās austeres. Tām pa virsu liek zilo sieru.
Pagatavo Sabayon mērci no olu dzeltenumiem un dzirkstošā vīna. Katliņā uzvāra ūdeni. Metāla bļodā iesit olu dzeltenumus, pievieno baltvīnu. Bļodu liek karstā ūdens peldē, un olas ar vīnu saputo, līdz masa ir viendabīga, pufīga un putaina.
Noņem no uguns un pievieno 1–2 tējkarotes sviesta, ko ieputo iekšā.
Šo masu lej pāri zilajam sieram uz austerēm.
Liek austeres vākos krāsnī grila režīmā (apmēram 190–200 ºC temperatūrā) uz pāris minūtēm, līdz Sabayon mērce paliek zeltaini brūna un siers sāk kust.
Komentāri: