Recepte, kurā dominē spēcīgas garšvielas – čili, ingvers, ķiploks un austrumniecisku noti piešķir zivju mērce, brūnais cukurs un vīna etiķis.
Mērcei
1. Zivi notīra, nomazgā. Zivs sānos iegriež četrus taisnus iegriezumus. Griezumos iekaisa sāli un piparus. Zivi apvārta miltos.
2. Uzkarsē pannā eļļu un apcep zivi no visām pusēm viegli brūnu. Cep ~5 minūtes. Tad zivi pārliek citā traukā.
3. Burkānu notīra un sagriež nelielos gabaliņos, sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā. Ingvera sakni notīra un sarīvē. Tomātu nomazgā un smalki sagriež.
4. Pannā, kur tika cepta zivs, apcep sīpolus. Kad sīpoli ir kļuvuši zeltaini, pievieno ķiplokus, burkānus, ingveru un tomātus. Samaisa. Pannas saturam pievieno cukuru, zivju mērci un etiķi. Visu sautē uz nelielas liesmas 10-12 minūtes.
5. Cieti samaisa ar 30 ml auksta ūdens. Iemaisa mērcē, uzvāra un izslēdz liesmu.
6. Mērci pārlej pāri zivij. Pasniedz ar rīsiem.
Vai pareizi sapratu – zivi cep tikai 5 minūtes?