Cepetis

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1–1,5 kg cūkgaļas kakla karbonādes
  • 100 ml sojas mērces
  • 50 g Dižonas sinepju
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 3 zariņi rozmarīna
  • 100 ml apelsīnu sulas
  • 2 apelsīni
  • 3 ēdamkarotes medus
  • 1 čili pipars

Pagatavošana

  1. Blenderī lej sojas mērci un apelsīnu sulu, pievieno sinepes, ķiploku daiviņas, sakapātus rozmarīna zariņus, medu un čili piparu, visu sablendē viendabīgā masā, līdz čili un ķiploki ir mazos gabaliņos. Ja nav pieejams blenderis, tad čili, rozmarīnu un ķiplokus ļoti smalki sakapā un sakuļ kopā ar sojas mērci, sinepēm un apelsīnu sulu.
  2. Gaļu liek palielā traukā, apakšā izkārtojot apelsīnu šķēlītes, un pārlej ar marinādi, rūpīgi to iemasējot gaļā no visām pusēm.
  3. Marinē vismaz 12 stundas, ideālā gadījumā – diennakti.
  4. Cep līdz 185 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 1 stundu 20 minūtes. Pārbauda, vai gatava, ja nepieciešams, cep mazliet ilgāk.