Cepeškrāsnī cepti pikšas kukulīši ar zeltainām kartupeļu šķēlēm

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • pikšas smalkmasa 500 g
  • kartupeļi 1 kg
  • 1 ola
  • ķiploks 1 galviņa
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • 3 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 1/2 tējkarote ķimeņu
  • šķipsna rīvēta muskatrieksta
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai

 

Pagatavošana

  1. 2 ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi.
  2. 450 g pikšas smalkmasas liek bļodā, pievieno 1 olu un ķiplokus.
  3. Miltus sajauc ar cieti un rīvmaizi, pievieno šķipsniņu muskatrieksta un sāli. Rīvmaizes vietā var izmantot 2 sakaltušas un sadrupinātas graudu maizes šķēles.
  4. Miltu maisījumu pievieno pikšas masai, pieber ķimenes un visu rūpīgi samīca.
  5. Uzkarsē cepeškrāsni uz 200°C.
  6. Kartupeļus nomizo, noskalo, sagriež gareniskās šķēlītēs, liek bļodā, uzkaisa pāris šķipsniņas sāls un pārslaka ar eļļu. Visu samīca viendabīgā masā.
  7. Cepamo veidni viegli ietauko ar eļļu.
  8. Ar mitrām rokām no pikšas masas veido kukulīti, kuru liek veidnes vidū un pārkaisa ar ķimenēm.
  9. Apkārt apber kartupeļu šķēlītes un liek cepties.
  10. Cep ~ 35-40 minūtes, līdz kartupeļi ir kļuvuši zeltaini.
  11. Pasniedz karstu. Pikšas kukulītis labi garšos arī nākamajā dienā uz brokastu maizītes.

Komentāri: