Monta ir pārliecināta vegāne, kas skaidri apzinās – mes esam tas, ko mēs ēdam. Savā jaunībā viņa jau ir paspējusi pastrādāt pie Mārtiņa Rītiņa un Raw Garden. Pašlaik Monta studē uzturzinātni un mācās katru dienu kā ar ēdiena palīdzību ne tikai sev nekaitēt, bet dziedēt un palīdzēt savam ķermenim.
Burkānu un pekanriekstu mafini
Viegla
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
200 g auzu pārslu
250 g kviešu miltu (var izmantot arī bezglutēna miltus)
1 tējkarote maltu linsēklu
1,5 tējkarotes malta kanēļa
300 g cukura
1 tējkarote ingvera pulvera
1 tējkarote Dr. Oetker cepamā pulvera
150 ml auzu piena
2 ēdamkarotes vīnogu kauliņu eļļas
rīvēta miziņa no 1 citrona
1 liels burkāns
3 ēdamkarotes tumšā muskovado cukura
2 saujas pekanriekstu
Pagatavošana
Auzu pārslas, miltus, maltās linsēklas, kanēli, 200 g cukura, ingvera pulveri un cepamo pulveri liek blenderī un blendē, līdz auzu pārslas pilnībā sablendētas.
Miltu masu liek bļodā, pievieno auzu pienu un eļļu. Visu kārtīgi samaisa.
Burkānu sarīvē uz smalkās rīves un pievieno mīklai. Pievieno arī citrona miziņas, un visu kārtīgi samaisa.
Pekanriekstus sakapā un sajauc ar atlikušajiem 100 g cukura.
Mīklu liek mafinu formiņās ~ 1 ēdamkaroti katrā. Pa virsu uzber kapātos pekanriekstus. Mafinus cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 20–30 minūtes.
Komentāri: