Burkānu un pekanriekstu mafini

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g auzu pārslu
  • 250 g kviešu miltu (var izmantot arī bezglutēna miltus)
  • 1 tējkarote maltu linsēklu
  • 1,5 tējkarotes malta kanēļa
  • 300 g cukura
  • 1 tējkarote ingvera pulvera
  • 1 tējkarote Dr. Oetker cepamā pulvera
  • 150 ml auzu piena
  • 2 ēdamkarotes vīnogu kauliņu eļļas
  • ­rīvēta miziņa no 1 citrona
  • 1 liels burkāns
  • 3 ēdamkarotes tumšā muskovado cukura
  • 2 saujas pekanriekstu

Pagatavošana

  1. Auzu pārslas, miltus, maltās linsēklas, kanēli, 200 g cukura, ingvera pulveri un cepamo pulveri liek blenderī un blendē, līdz auzu pārslas pilnībā sablendētas.
  2. Miltu masu liek bļodā, pievieno auzu pienu un eļļu. Visu kārtīgi samaisa.
  3. Burkānu sarīvē uz smalkās rīves un pievieno mīklai. Pievieno arī citrona miziņas, un visu kārtīgi samaisa.
  4. Pekanriekstus sakapā un sajauc ar atlikušajiem 100 g cukura.
  5. Mīklu liek mafinu formiņās­ ~ 1 ēdamkaroti katrā. Pa virsu uzber kapātos pekanriekstus. Mafinus cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 20­–30 minūtes.

Komentāri: