Burkānu un dateļu enerģijas bumbām

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
3 personām

Šīs našķu bumbiņas var noderēt, lai atjaunotu enerģiju pēc treniņa vai pārgājienā, tāpēc, ja garšo, – gatavojiet vairāk! Uzglabā tās ledusskapī līdz nedēļai, bet, pārliekot aiztaisāmā maisiņā, saldētavā var turēt līdz 3 mēnešiem.

 

Sastāvdaļas

100 g dateļu bez kauliņiem

1 neliels burkāns

1 tējkarote čia sēklu

½ tējkarotes kokosriekstu eļļas

10 g auzu pārslu miltu (vai sablendētu auzu pārslu)

šķipsniņa kanēļa

Pagatavošana

  1. Liek dateles bļodiņā, un uzlej karstu ūdeni, lai tās kļūst mīkstākas.
  2. Tikmēr nomizo un uz smalkās rīves sarīvē burkānu.
  3. Pēc 3 minūtēm dateles nokāš, nospiež lieko ūdeni, sīki sagriež un liek bļodā.
  4. No sarīvētā burkāna izspiež lieko sulu (glāzē, lai vari izdzert), liek bļodā un pievieno pārējās sastāvdaļas.
  5. Masu samīca, sadala to 6 porcijās, un ar rokām veido bumbiņas.
  6. Bumbiņas liek ledusskapī uz stundu, lai sacietē, un bauda.

Komentāri: