Burkānu un apelsīnu ievārījums

Viegla
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g burkānu
  • 250 g ūdens
  • 4 apelsīni
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 3 krustnagliņas
  • šķipsna malta kardamona
  • 250 g Dansukker ievārījuma cukura “Slaidais”

Pagatavošana

  1. Burkānus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves, liek katlā un pievieno ūdeni, kanēli, kardamonu un krustnagliņas.
  2. Liek karsēties uz vidēji lielas uguns aptuveni 30 minūtes. Ar mizotāju nomizo 2 apelsīnus, mizas pievieno burkāniem. No visiem apelsīniem izspiež sulu un pievieno katlā.
  3. Sautē uz mazas uguns vēl 45 minūtes. Beigās pievieno cukuru, ļauj ievārījumam pavārīties vēl 10–15 minūtes.
  4. Gatavo ievārījumu pilda burciņās un aizvāko.

Komentāri: