Burkānu steiks ar saldo sīpolu mērci un marinētu redīsu salātiem
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
800 g burkānu (pēc iespējas lielāki)
sula no ½ citrona
sāls
MĒRCEI
4 lieli baltie sīpoli
3–4 ēdamkarotes sojas saldā krējuma
sula no ¼ citrona
½ tējkarotes ksantāna sveķu (nav obligāti)
sāls
SALĀTIEM
maza buntīte redīsu
2 saujas pļavas zaļumu (gārsa, nātres, zaķskābenes, pieneņu lapas u.c.)
100 ml ūdens
4 ēdamkarotes baltvīna etiķa
4 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
Nomizo burkānus, izmantojot dārzeņu mizotāju. Tad ar to pašu mizotāju turpina mizot burkānus tā, lai izveidojas garas, platas burkāna strēmeles. Visas strēmeles liek lielā bļodā, aplej ar citronu sulu un pāris šķipsnām sāls. Visu kārtīgi samaisa un atstāj marinēties uz vismaz 2 stundām vai vislabāk – uz diennakti.
Pusi burkānu strēmeļu tin rullītī, liekot pamīšus vienu strēmeli pēc otras tā, lai to gali mazliet pārklātos. Tā izveidojas garas, nepārtrauktas, satītas burkānu lentes rullis ~ 10 cm diametrā, ko apsien ar diegu, lai tas turētos kopā. Dara to pašu ar pārējiem burkāniem, izveidojot otru “steiku”.
Pagatavo mērci. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Ietin katru sīpolu atsevišķi folijā un liek krāsnī cepties 40 minūtes vai līdz sīpoli vidū mīksti. Kad sīpoli gatavi, iztin tos no folijas un pārgriež uz pusēm. Nomizo sīpolus, un liek tos blenderī, pievieno saldo krējumu, citronu sulu un sāli pēc garšas. Sablendē, pievieno ksantāna sveķus un sablendē mērci vēlreiz, lai iegūtu krēmīgāku konsistenci.
Salātiem sagriež redīsus šķēlītēs un saplēš zaļumus mazākos gabalos. Lej katliņā 100 ml ūdens, pievieno etiķi un cukuru. Liek uz uguns uzsildīties, ik pa laikam apmaisot, līdz cukurs izkusis. Atdzesē marinādi, pārlej to pāri redīsiem un atstāj marinēties uz vismaz 2 stundām vai vislabāk – uz diennakti.
Uzsilda pannu uz vidējas uguns, pievieno nedaudz eļļas un apcep burkānu “steikus” brūnus no abām pusēm. Pārliek tos uz cepamās plāts un liek cepties iepriekš uzkarsētā krāsnī 20–25 minūtes 180 °C temperatūrā.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: