Burkānu kūka ar svaigā siera krēmu

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām

Burkāns pats par sevi ir sulīgs un salds. Tam noteikti piestāv ingvers, kanēlis un valrieksti. Savienībā ar maigo krēmu šī kūka liek aizmirst par rudens vēju aukām aiz loga un saules trūkumu. Vienu vārdu sakot – īss mirklis sevis lutināšanai.

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 2 glāzes (2 x 230 ml) kviešu miltu
  • 1 un ¾ glāzes cukura
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 4 glāzes rīvētu burkānu
  • ⅔ glāzes eļļas
  • ¼ glāzes svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • 1,5 tējkarotes kaltēta ingvera
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1 glāze valriekstu
  • rīvēta citrona miziņa
  • apaļā kūkas veidne, 26 cm/dm

Krēmam

  • 250 g svaigā siera (maskarpones, Filadelfijas)
  • 200 ml saldā krējuma
  • 1 paciņa saldā krējuma stindzinātāja
  • šķipsniņa sāls
  • ½ citrona sula
  • 4 ēdamkarotes pūdercukura
  • apelsīna miziņas dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Olas viegli sakuļ ar cukuru. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli. Burkānus notīra un sarīvē uz smalkās rīves. Izspiež apelsīnu sulu. Riekstus sasmalcina piestā.
  2. Burkāniem pievieno apelsīnu sulu, eļļu un garšvielas. Samaisa viendabīgā masā.
  3. Tad burkāniem pievieno sakultās olas, miltus un riekstus. Mīklu vēlreiz samaisa.
  4. Veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko malas. Ielej pusi mīklas. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, un liek cepties. Cep ~ 45 minūtes. Tāpat dara ar otru pusi mīklas.
  5. Saldo krējumu sakuļ ar pūdercukuru un saldā krējuma stindzinātāju. Pievieno sieru un citronu sulu. Visu samaisa.
  6. Kad biskvīts ir atdzisis, uz vienas puses uzziež krēmu. Uzliek virsū otru pusi, un pārziež virsu ar krēmu.
  7. Dekorē ar apelsīna miziņām.

 

Variācijai

Ja nav laika un pacietības cept divas kūkas ripas, cepiet vienu ar pusi norādītās mīklas daudzuma. Ar krēmu gan neskopojieties, tam noņemat nost tikai apmēram vienu trešdaļu.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olas viegli sakuļ ar cukuru. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli. Burkānus notīra un sarīvē uz smalkās rīves. Izspiež apelsīnu sulu. Riekstus sasmalcina piestā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Burkāniem pievieno apelsīnu sulu, eļļu un garšvielas. Samaisa viendabīgā masā.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tad burkāniem pievieno sakultās olas, miltus un riekstus. Mīklu vēlreiz samaisa.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko malas. Ielej pusi mīklas. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, un liek cepties. Cep ~ 45 minūtes. Tāpat dara ar otru pusi mīklas.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saldo krējumu sakuļ ar pūdercukuru un saldā krējuma stindzinātāju. Pievieno sieru un citronu sulu. Visu samaisa.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad biskvīts ir atdzisis, uz vienas puses uzziež krēmu. Uzliek virsū otru pusi, un pārziež virsu ar krēmu.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dekorē ar apelsīna miziņām.