Burkāns pats par sevi ir sulīgs un salds. Tam noteikti piestāv ingvers, kanēlis un valrieksti. Savienībā ar maigo krēmu šī kūka liek aizmirst par rudens vēju aukām aiz loga un saules trūkumu. Vienu vārdu sakot – īss mirklis sevis lutināšanai.
Krēmam
Variācijai
Ja nav laika un pacietības cept divas kūkas ripas, cepiet vienu ar pusi norādītās mīklas daudzuma. Ar krēmu gan neskopojieties, tam noņemat nost tikai apmēram vienu trešdaļu.
Olas viegli sakuļ ar cukuru. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli. Burkānus notīra un sarīvē uz smalkās rīves. Izspiež apelsīnu sulu. Riekstus sasmalcina piestā.
Burkāniem pievieno apelsīnu sulu, eļļu un garšvielas. Samaisa viendabīgā masā.
Tad burkāniem pievieno sakultās olas, miltus un riekstus. Mīklu vēlreiz samaisa.
Veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko malas. Ielej pusi mīklas. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, un liek cepties. Cep ~ 45 minūtes. Tāpat dara ar otru pusi mīklas.
Saldo krējumu sakuļ ar pūdercukuru un saldā krējuma stindzinātāju. Pievieno sieru un citronu sulu. Visu samaisa.
Kad biskvīts ir atdzisis, uz vienas puses uzziež krēmu. Uzliek virsū otru pusi, un pārziež virsu ar krēmu.
Dekorē ar apelsīna miziņām.
Komentāri: