Burkānkūka

Viegla
līdz 1 h
12 personām

Kūka ar rudens garšu – burkāni, kanēlis, cukurs. Nav ļoti salda, bet ir pietiekami sātīga.

Sastāvdaļas

  • 300 g rīvētu burkānu
  • 220 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote cepamās sodas
  • ½ tējkarotes malta kanēļa
  • 80 g brūnā cukura
  • 185 ml olīveļļas bez izteiktas garšas
  • 125 ml tumšā cukura sīrupa
  • 3 olas
  • vaniļa

 

DEKORĒŠANAI

  • 200 g krēmsiera Philadelphia
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 °C temperatūrai un sagatavo cepamo formu – ietauko vai izklāj to ar cepamo papīru.
  2. Notīra, nomizo un sarīvē burkānus.
  3. Vienā bļodā ber miltus, cepamo pulveri, sodu un kanēli.
  4. Citā bļodā ar mikseri saputo eļļu, cukuru, cukura sīrupu, olas un vaniļu.
  5. Cukura un eļļas maisījumu pievieno miltiem un labi samaisa. Beigās pievieno rīvētus burkānus.
  6. Lej cepamajā formā un cep, līdz kūka ir gatava.
  7. Gatavu kūku pārsmērē ar saputotu krēmsieru, kam pievienots nedaudz pūdercukura.