Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Burkānkūka
Viegla
līdz 1 h
12 personām
Kūka ar rudens garšu – burkāni, kanēlis, cukurs. Nav ļoti salda, bet ir pietiekami sātīga.
Sastāvdaļas
300 g rīvētu burkānu
220 g miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
1 tējkarote cepamās sodas
½ tējkarotes malta kanēļa
80 g brūnā cukura
185 ml olīveļļas bez izteiktas garšas
125 ml tumšā cukura sīrupa
3 olas
vaniļa
DEKORĒŠANAI
200 g krēmsiera Philadelphia
2 ēdamkarotes pūdercukura
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 °C temperatūrai un sagatavo cepamo formu – ietauko vai izklāj to ar cepamo papīru.
Notīra, nomizo un sarīvē burkānus.
Vienā bļodā ber miltus, cepamo pulveri, sodu un kanēli.
Citā bļodā ar mikseri saputo eļļu, cukuru, cukura sīrupu, olas un vaniļu.
Cukura un eļļas maisījumu pievieno miltiem un labi samaisa. Beigās pievieno rīvētus burkānus.
Lej cepamajā formā un cep, līdz kūka ir gatava.
Gatavu kūku pārsmērē ar saputotu krēmsieru, kam pievienots nedaudz pūdercukura.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: