Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Burgers ar sojas burgera kotleti un mango salsu
Viegla
4 personām
Burgeru sezonā jāizmēģina visas iespējamās kombinācijas, un kāpēc ne arī vegāno versiju? Šo recepti ar sojas burgera kotleti novērtēs katrs burgeru gardēdis.
Vispirms iemarinē sīpolus. Sīpolus nomizo un pārgriež uz pusēm, tad sagriez plānās pusšķēlītēs. Etiķi sajauc kopā ar ūdeni, pievieno cukuru, melnos graudu piparus un lauru lapas. Sīpolus pārlej ar marinādi, un ļauj iemarinēties pāris stundu.
Pagatavo mango salsu. Visas sastāvdaļas smalki sakapā, pāri lej laima sulu, un visu apmaisa.
Pagatavo aso majonēzi, sajaucot to kopā ar aso mērci un kārtīgi apmaisot.
Burgeru maizītes apgrilē, līdz tās ir zeltaini brūnas. Sojas kotleti apcep eļļā no abām pusēm, līdz tā viscaur ir izcepusies.
Uz maizītes kārto aso majonēzi, tad salātlapu, pāri liek sojas burgera kotleti, mango salsu un marinētos sīpolus. Sulīgumam vēlreiz liek aso majonēzi, pa virsu uzliek otru burgermaizīti.
Komentāri: