Burgeri

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
burgeri mājās

GRILĒJIET, NEIZEJOT NO VIRTUVES

Tas, ka ārā pašlaik ir astronomiskais rudens, nenozīmē, ka grila sezona ir galā. Ja vasara šķitusi par īsu un vēl gribas nedaudz paeksperimentēt virtuvē, tad, izmantojot Sage elektrisko grilu, sezonu var pagarināt vai nepārtraukt nemaz. Svaigi un sulīgi burgeri tikai dažu minūšu laikā, kraukšķīgs panīni ar staipīgu sieru un rudens veltēm, īsts steiks vai varbūt vafeles brokastīs? The BBQ & Press Grill™ elektriskais grils, kam pieejamas rievotas un līdzenas plātnes, būs izcils palīgs maltīšu gatavošanā. Tam ir arī peldoša augšējā plātne, kas tiks galā ar lielāka izmēra sendvičiem vai biezākiem steikiem, bet, ja ciemos piesakās pulciņš draugu, tad augšējo plātni var atvērt vaļā pavisam un grilējamā virsma iegūst divtik lielu izmēru. Ja vēlaties ieviest jaunu tradīciju savās mājās un katras brīvdienas sākt ar svaigi ceptām vafelēm, tad iegādājieties arī vafeļu pagatavošanas plātnes pilnam komplektam.

Gatavojiet ar prieku!

Sastāvdaļas

  • 400 g maltās gaļas
  • 1 ola
  • 2 daiviņas ķiploku
  • sāls
  • pipari
  • 1 liels tomāts
  • 4 salātu lapas
  • burgeru mērce
  • 4 šķēles siera
  • 4 hamburgeru maizītes
  • sviests

Pagatavošana

  1. Malto gaļu sajauc kopā ar olu, kapātiem ķiplokiem, pievieno sāli, piparus, un visu labi samīca. Izveido četras burgeru kotletītes. Tās liek jau uzkarsētā grilā un cep, līdz tās ir zeltaini brūnas no abām pusēm.
  2. Tad uz katras kotletītes uzliek pa šķēlei siera, augšējo grila plātni uzliek “peldošajā” režīmā, plātni paceļ virs burgeru kotletēm, lai tā nepieskaras sieram, bet dod pietiekamu karstumu, lai siers izkustu.
  3. Kamēr cepas gaļa, tomātu sagriež šķēlēs, uz burgeru maizītēm iekšpusē uzsmērē nedaudz sviesta.
  4. Kad grils brīvs, maizītes liek ar sviestu uz leju pret līdzeno plātni un nedaudz apgrauzdē.
  5. Apakšējai maizītei virsū liek 2 ēdamkarotes burgeru mērces, pāri kārto salātu lapas, burgera kotleti ar sieru un tomātu šķēli. Pa virsu liek maizītes augšējo pusi.