SILTĀ SIERA UN BEKONA MĒRCE

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

220 g krēmsiera

350 g skābā krējuma

200 g Čedara siera

10 šķēles bekona

2 ēdamkarotes smalcinātu zaļo lociņu

PASNIEGŠANAI

svaigi pētersīļi

uzkodu desiņas,

grauzdētas čabatas šķēles

Pagatavošana

  1. Uz cepešpannas pa atsevišķai šķēlei izkārto bekonu, liek cepties cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā, līdz bekons kļuvis zeltaini brūns. Izņem no cepeškrāsns, un katru bekona šķēli liek uz restēm vai papīra dvieļa notecināt liekos taukus. 
  2. Bļodā liek krēmsieru, skābo krējumu, 180 g rīvēta Čedaras siera, zaļos lociņus, 7 šķēles smalki sagriezta bekona un visu samaisa. Masu kārto cepamajā traukā un liek cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā uz apmēram 15 minūtēm. Mērci pārber ar atlikušo rīvēto Čedaras sieru un liek cepeškrāsnī uz vēl 10 minūtēm.
  3. Mērci pasniedz tajā pašā cepamajā traukā ar pārbērtiem smalcinātiem svaigiem pētersīļiem un smalki sagrieztu atlikušo bekonu, kopā ar grauzdētām čabatas šķēlēm, uzkodu desiņām un citām uzkodām pēc izvēles.