Šie ir neierasti vasaras salāti par godu pirmajai bumbieru ražai. Tos pasniedz kopā ar svaigu cukini, sātīgu avokado un dekoratīvi oranžu burkānu.
Mērcei:
Kabačus vai cukini nomazgā un sarīvē uz rupjās rīves.
Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kaulu un sagriež šķēlītēs.
Bumbierus nomazgā, sagriež plānās šķēlītēs.
Lai cukini, avokado un bumbieru šķēlītes nekļūtu melnas, tās pārslaka ar citrona sulu.
Burkānu nomizo un ar mizojamo nazi sagriež plānās plēksnītēs.
Visas sastāvdaļas kārto lielā salātu šķīvī – apakšā kabaču vai cukini skaidiņas, virsū bumbierus, avokado un burkānus.
Pagatavo mērci. Citronam norīvē miziņu. Jogurtu sajauc ar majonēzi, pievieno citrona miziņu un sulu, saplucinātas piparmētru lapiņas. Visu sajauc, pēc garšas pievienojot arī sāli un piparus.
Mērci pārlej salātiem un tūlīt pasniedz galdā. Klāt iederēsies garšaugu maizīte.
Komentāri: