“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.
Bulgura un aprikožu salāti
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Šie salāti manā pasaulē atbilst visiem perfektu salātu kritērijiem – sulīgi un kraukšķīgi, kontrastējoši gan tekstūras, gan krāsas ziņā. Ļoti aromātiski. Tiešām garšīgi un tiešām veselīgi, bez mānīšanās. Manuprāt, ideāli salāti.
Sastāvdaļas
100 g žāvētu aprikožu
1 glāze apelsīnu sulas
200 g kale kāpostu
100 g mandeļu
pa buntei piparmētru un kinzas
2 citroni
1 apelsīns
olīveļļa
2 daiviņas ķiploka
1 ēdamkarote medus
100 g gatava humusa
400 g bulgura
jaunie burkāniņi
eļļa
½ tējkarotes kumīna
1–2 ēdamkarotes brūnā cukura
Pagatavošana
Bulguru izvāra pēc instrukcijas uz iepakojuma. (Gatavošanas laiks atšķiras pēc maluma.)
Aprikozes vismaz 20 minūtes izmērcē apelsīnu sulā, tad sagriež nelielos gabaliņos.
No apelsīna un viena citrona izspiež sulu, vienu ķiploka daiviņu smalki sakapā. Sajauc visu kopā un pārlej pāri kale kāpostiem. Atstāj iemarinēties uz 20 minūtēm.
Mandeles sagrauzdē, tad sakapā nelielos gabaliņos. Zaļumus sakapā.
Burkānus sakaramelizē ar kumīnu un brūno cukuru. Vispirms pannā uzkarsē eļļu, tad pievieno burkānus un tos apcep no visām pusēm zeltainus. Tikai tad pievieno brūno cukuru un kumīnu un cep, līdz cukurs izkusis un nedaudz sabrūnējis. Pašās beigās pārber nedaudz sāli.
Blenderī pagatavo mērci. No otra citrona izspiež sulu, pievieno ķiploka daiviņu, medu, humusu, sāli un nedaudz olīveļļas (~50 ml). Visu sabendē un noregulē garšu – skābumam pievienojot vēl citronu sulu, saldumam – vēl medu.
Bulguru, aprikozes un kale kāpostus sajauc lielā bļodā un pārlej ar sagatavoto mērci. Dekoram pa virsu kārto burkāniņus, pārber mandeles un zaļumus.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: