Kartupeļus nomizo, sagriež kumosa lieluma gabaliņos kā zupā un liek vārīties katliņā ar ūdeni, kam pievienots nedaudz sāls.
Kad ūdens met pirmo burbuli, pievieno miežu putraimus un vāra uz lēnas uguns 15 līdz 20 minūtes, kamēr viss ūdens izvārījies, kartupeļi un putraimi mīksti. Pagaršo, samaisa un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli pēc garšas.
Šo putru var papildināt ar zilo sieru, to iemaisot iekšā, vai arī ar sīpolu un speķa mērcīti. Tādam gadījumam ņem bekonu, smalki sagriež un izčurkstina uz pannas kopā ar smalki sakapātu sīpolu. Pašās beigās pievieno 1 ēdamkaroti skābā krējuma.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Paldies, laba recepte, garšīgi!