Brusketa ar pavasarīgu olu kulteni un lociņiem

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • ½ čabatas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • ½ paciņas jeb 100 ml 10% saldā krējuma
  • 2 olas
  • sāls, svaigi malti melnie pipari
  • 2 ēdamkarotes lociņu
  • sauja jauno spinātu lapiņu (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Maizi sagriež šķēlēs, apslaka ar 1 ēdamkaroti olīveļļas un cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 10 minūtes.
  2. Olas sakuļ kopā ar krējumu, pievienojot šķipsniņu sāls un piparu.
  3. Pannā uzkarsē 1 ēdamkaroti olīveļļas, ielej olu masu un, lēni maisot, sarecina visu olu masu kultenī. Pasniedz nekavējoties, uz maizes šķēlēm kārtojot spinātu lapiņas un tām pāri kulteni. Svarīgi ir kulteni nepārcept.