Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes
Brusketa ar pavasarīgu olu kulteni un lociņiem
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Sastāvdaļas
½ čabatas
2 ēdamkarotes olīveļļas
½ paciņas jeb 100 ml 10% saldā krējuma
2 olas
sāls, svaigi malti melnie pipari
2 ēdamkarotes lociņu
sauja jauno spinātu lapiņu (pēc izvēles)
Pagatavošana
Maizi sagriež šķēlēs, apslaka ar 1 ēdamkaroti olīveļļas un cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 10 minūtes.
Olas sakuļ kopā ar krējumu, pievienojot šķipsniņu sāls un piparu.
Pannā uzkarsē 1 ēdamkaroti olīveļļas, ielej olu masu un, lēni maisot, sarecina visu olu masu kultenī. Pasniedz nekavējoties, uz maizes šķēlēm kārtojot spinātu lapiņas un tām pāri kulteni. Svarīgi ir kulteni nepārcept.
Komentāri: