Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Brušetas ar tomātiem
Viegla
līdz 30 min
3 personām
Sastāvdaļas
1 čabatas maize ar olīvām
2 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
3 sulīgi tomāti
2 daiviņas ķiploku
šķipsniņa sāls
neliela buntīte pētersīļu
1 tējkarote medus
10–15 lapiņas bazilika
10 bumbas mīkstā kazas siera
Pagatavošana
Maizi sagriež pabiezās šķēlēs, apslaka ar 1 ēdamkaroti olīveļļas un liek apgrauzdēties krāsnī 200 °C temperatūrā aptuveni 3–4 minūtes, kamēr maize paliek kraukšķīga un zeltaina.
Sagriež tomātus 1 cm lielos kubiņos, izgriež tiem serdītes. Ķiploka daiviņas sasmalcina. Pētersīļus smalki sakapā.
Pannā uzkarsē 1 ēdamkaroti olīveļļas, pievieno tomātus, ķiplokus, pētersīļus un medu. Pieliek arī sāli pēc garšas, un visu pakarsē pāris minūtes.
Apgrauzdētās maizītes apziež ar kazas sieru, pāri kārto sasautētos tomātus un dekorē ar bazilika lapiņām.
Komentāri: