Brušetas ar tomātiem

Viegla
līdz 30 min
3 personām

Sastāvdaļas

  • 1 čabatas maize ar olīvām
  • 2 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
  • 3 sulīgi tomāti
  • 2 daiviņas ķiploku
  • šķipsniņa sāls
  • neliela buntīte pētersīļu
  • 1 tējkarote medus
  • 10–15 lapiņas bazilika
  • 10 bumbas mīkstā kazas siera

Pagatavošana

  1. Maizi sagriež pabiezās šķēlēs, apslaka ar 1 ēdamkaroti olīveļļas un liek apgrauzdēties krāsnī 200 °C temperatūrā aptuveni 3–4 minūtes, kamēr maize paliek kraukšķīga un zeltaina.
  2. Sagriež tomātus 1 cm lielos kubiņos, izgriež tiem serdītes. Ķiploka daiviņas sasmalcina. Pētersīļus smalki sakapā.
  3. Pannā uzkarsē 1 ēdamkaroti olīveļļas, pievieno tomātus, ķiplokus, pētersīļus un medu. Pieliek arī sāli pēc garšas, un visu pakarsē pāris minūtes.
  4. Apgrauzdētās maizītes apziež ar kazas sieru, pāri kārto sasautētos tomātus un dekorē ar bazilika lapiņām.

Komentāri: