Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
BRULĒ TARTE AR ĒRKŠĶOGĀM
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
10 personām
Sastāvdaļas
450 g ērkšķogu
200 g Dansukker baltā cukura
100 ml ūdens
4 olas
100 ml saldā krējuma
500 g smilšu mīklas
milti
Pagatavošana
Pagatavo ērkšķogu sīrupu. Ērkšķogas, 100 g cukura un ūdeni liek katlā un karsē uz vidējas uguns aptuveni 8–10 minūtes, līdz ogas mīkstas un sāk izdalīt sulu.
Masu liek sietā, kas novietots virs bļodas, un ļauj sīrupam notecēt. Tartei būs nepieciešams aptuveni 150 ml sīrupa. Biezumus liek bļodā un atdzesē.
Atsevišķā bļodā kopā kuļ olas un 50 g cukura, tad pievieno saldo krējumu un ērkšķogu sīrupu.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 °C temperatūrai. Uz iemiltotas virsmas izrullē smilšu mīklu, un ieklāj to ietaukotā 24 cm/dm tartes formā. Pa virsu liek cepamo papīru un kādus graudaugus smagumam.
Cep uzkarsētā krāsnī aptuveni 10 minūtes, tad izņem cepamo papīru ar graudaugiem un cep vēl 15–20 minūtes. Ņem ārā no krāsns un atdzesē.
Krāsns temperatūru pazemina līdz 150 °C temperatūrai.
Tartes formā ieklāj ogu biezumus, pāri lej saldā krējuma un olu masu. Cep krāsnī 35–40 minūtes, līdz masa gandrīz sastingusi.
Atdzesē, pāri ber cukuru un nokaramelizē ar degli. Ja deglis nav pieejams, tad krāsni uzkarsē līdz 210 °C temperatūrai grila režīmā un kūku liek iekšā uz pāris minūtēm, tik ilgi, līdz cukurs izkusis un sakaramelizējies.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: