Brulē greipfrūti

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 2 greipfrūti
  • 4 ēdamkarotes brūnā cukura
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • ¼ tējkarotes maltu krustnagliņu

Pagatavošana

  1. Krāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai (ja iespējams, grila režīmā).
  2. Greipfrūtus pārgriež uz pusēm. Ar nazīti atdala greipfrūta augli no tā miziņas ~ 1 cm dziļumā (lai vēlāk būtu vieglāk ēst).
  3. Greipfrūtus kārto uz cepamās pannas ar pārgriezto pusi uz augšu.
  4. Mazā bļodiņā samaisa brūno cukuru, kanēli un krustnagliņas. Masu vienmērīgi klāj uz sagrieztajiem greipfrūtiem.
  5. Cepamo pannu liek krāsns augstākajā plauktā, un grilē greipfrūtus 5–7 minūtes vai līdz cukurs ir pilnība izkusis.
  6. Ēd nekavējoties.