Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Brokoļu un melleņu salāti
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
100 g spinātu lapu
100 g brokoļu
30 g melleņu
½ gatava avokado
50 g mīkstā kazas siera
2 ēdamkarotes saulespuķu sēklu
MĒRCEI
120 g baltā jogurta
50 g skābā krējuma
1 ēdamkarote kapātu piparmētru
1 ēdamkarote kapātu diļļu
½ tējkarotes citronu sulas
¼ tējkarotes kapātu ķiploku
sāls
malti melnie pipari
Pagatavošana
Vispirms pagatavo mērci, lai tās garšas savilktos. Visas sastāvdaļas samaisa un liek ledusskapī savilkties. Pirms pasniegšanas mērcei pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Brokoļa ziedkopas atdala no galviņas un noblanšē – liek vārošā sālsūdenī aptuveni uz 1–2 minūtēm, tad ņem ārā un atdzesē zem vēsa ūdens.
Bļodā kārto spinātu lapas, pievieno blanšētos brokoļus, mellenes, sagrieztu avokado, mīksto kazas sieru un saulespuķu sēklas. Pāri lej pagatavoto mērci.
Komentāri: