Brokoļu un melleņu salāti

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 100 g spinātu lapu
  • 100 g brokoļu
  • 30 g melleņu
  • ½ gatava avokado
  • 50 g mīkstā kazas siera
  • 2 ēdamkarotes saulespuķu sēklu

 

MĒRCEI

  • 120 g baltā jogurta
  • 50 g skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote kapātu piparmētru
  • 1 ēdamkarote kapātu diļļu
  • ½ tējkarotes citronu sulas
  • ¼ tējkarotes kapātu ķiploku
  • sāls
  • malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo mērci, lai tās garšas savilktos. Visas sastāvdaļas samaisa un liek ledusskapī savilkties. Pirms pasniegšanas mērcei pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  2. Brokoļa ziedkopas atdala no galviņas un noblanšē – liek vārošā sālsūdenī aptuveni uz 1–2 minūtēm, tad ņem ārā un atdzesē zem vēsa ūdens.
  3. Bļodā kārto spinātu lapas, pievieno blanšētos brokoļus, mellenes, sagrieztu avokado, mīksto kazas sieru un saulespuķu sēklas. Pāri lej pagatavoto mērci.

Komentāri: