Brokoļu un balto pupiņu krēmzupa

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
3 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g brokoļu
  • 1 liels sīpols
  • 1 ēdamkarote svaigu timiāna lapiņu
  • 240 g konservētu balto pupiņu (1 mazā bundža)
  • 4 ēdamkarotes rīvēta Parmas siera + pasniegšanai
  • 800 ml buljona ( 2 dārzeņu buljona kubiņi Gallina Blanca)
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sīpolu sakapā un maisot apcep katlā 7 minūtes.
  2. Brokoli sadala mazākās ziedkopās, liek katlā pie sīpoliem kopā ar timiānu.
  3. Sagatavo buljonu, kubiņus aplejot ar verdošu ūdeni un izmaisot.
  4. Pievieno buljonu dārzeņiem , uzliek katlam vāku un vāra 12 minūtes vai līdz brokoļi mīksti.
  5. Kad brokoļi gatavi, visu kārtīgi sablendē.
  6. Pupiņas sablendē atsevišķi līdz viendabīgai, krēmīgai konsistencei un pievieno katlā pie zupas. Zupu turpina blendēt, līdz tā ir viendabīga un krēmīga.
  7. Zupā iemaisa rīvētu sieru un sāli. Zupu uzsilda un pasniedz ar vēl nedaudz rīvēta siera.