Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Brokastu virtuļi
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
350 g miltu
1,5 tējkarotes cepamā pulvera
¼ tējkarotes sodas
100 g izkausēta sviesta
2 olas
180 g cukura
240 ml piena
1 ēdamkarote kanēļa
2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
šķipsniņa muskatrieksta
šķipsniņa sāls
saldētas mellenes
Glazūrai
50 g tumšās šokolādes
50 ml saldā krējuma
50 g cukura
1 ēdamkarote kanēļa
virtuļu cepamā veidne
24 gab.
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Virtuļu formu ietauko ar kripatiņu sviesta.
Lielā bļodā lej izkausētu sviestu, pievieno cukuru, kanēli, kafiju, vaniļu, muskatriekstu un sāli. Maisa, līdz izveidojas viendabīga masa.
Pievieno olas un turpina maisīt vai putot, līdz arī tās iemaisās.
Atsevišķā traukā samaisa kopā miltus, cepamo pulveri un sodu.
Pakāpeniski trijos piegājienos olu masai pievieno pienu un miltu maisījumu. Mīklai jābūt viendabīgai.
Iegūto mīklu lej formiņās, aizpildot pusi no tām. Katrā virtulī ievieto 3–4 ogas. Cep krāsnī 12–15 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Glazūrai karsta ūdens tvaikos izkausē šokolādi, pievieno saldo krējumu un samaisa. Atsevišķā trauciņā samaisa cukuru un kanēli. Kad virtuļi atdzisuši, tos mērcē šokolādē un apber ar kanēļcukuru.
Diez vai šos varētu saukt par virtuļiem- ja nu vienīgi formas, ne garšas dēļ! Īsi sakot- garšoja briesmīgi! Neiesaku mēģināt, ja gribat sajust īstu virtuļu garšu! Žēl iztērēto produktu! Un vēl vairāk sava dārgā laika! Bet vismaz pīles un zosis upē pabarojām…
Sveiki, kur varētu nopirkt virtuļu veidni?
Stockmann ir silikona. Tādu, kāda bija Annai Gatavo 3 sižetā, neatradu.
Liels paldies! (:
Diez vai šos varētu saukt par virtuļiem- ja nu vienīgi formas, ne garšas dēļ! Īsi sakot- garšoja briesmīgi! Neiesaku mēģināt, ja gribat sajust īstu virtuļu garšu! Žēl iztērēto produktu! Un vēl vairāk sava dārgā laika! Bet vismaz pīles un zosis upē pabarojām…
Šo recepti taisu jau vairākas reizes, vienmēr sanāk garšīgi. Veidni pirku Gemosā.