Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Brokastu pudiņš ar Brī sieru un mellenēm
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
5 olas
250 ml piena
50 ml kļavu sīrupa
1 vaniļas pāksts (vai vaniļas esence)
1 nepilns kukulītis maizes (vislabāk vismaz vienu dienu stāvējis)
200 g Brī siera (1 lielais iepakojums)
250 g melleņu (var izmantot saldētas)
Pagatavošana
Iepriekšējā vakarā pagatavo pudiņa pamatu – olas sakuļ kopā ar pienu, kļavu sīrupu un vaniļu. Pievieno kubiņos sagrieztu maizi.
Ietauko cepamo trauku un tajā pa kārtām liek pusi olu un maizes maisījuma, pusi sagriezta Brī siera un sauju melleņu, un atkal – maize, siers un mellenes. Cepamo trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un uz nakti atstāj ledusskapī.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 ºC temperatūrai. Pudiņam noņem pārtikas plēvi, pārklāj ar foliju un cep krāsnī 20 minūtes, tad noņem foliju un cep vēl 15 minūtes. Pirms pasniegšanas ļauj, lai pastāv kādas 15 minūtes. Ēd kopā ar svaigiem augļu salātiem.
Komentāri: