Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
BROKASTU MAIZĪTES AR GARŠAUGU SVIESTU
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
12 šķēles “Kungu” baltmaizes
2 avokado
4 paipalu olas
2 tomāti
8 šķēles cūkgaļas karbonādes
SVIESTAM
250 g nesālīta sviesta
1 tējkarote sāls
2 daiviņas ķiploku
1 ēdamkarote kapātu pētersīļu
1 ēdamkarote kapāta rozmarīna
1 ēdamkarote kapāta timiāna
½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu
Pagatavošana
4 porcijām
Istabas temperatūras sviestu samīca ar karoti.
Bļodā klāt sviestam piespiež ķiploka daiviņas, pievieno pārējās sastāvdaļas un ar karoti visu izmīca, līdz masa ir viendabīga.
Sviestu liek uz cepamā papīra, veido iegarenu klucīti un liek ledusskapī sastingt.
Sviestu smērē uz baltmaizes šķēlēm. Ja ir vēlēšanās, apsmērētās maizes var apcept arī pannā, lai piešķirtu tām kraukšķīgumu.
Maizes pasniedz ar sagrieztiem tomātiem, avokado un apceptu paipalu oliņu vai cūkgaļas karbonādi un dillēm.
Sviestu var uzglabāt ledusskapī vēl divas nedēļas.
Komentāri: