BROKASTU MAIZĪTES AR GARŠAUGU SVIESTU

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 12 šķēles “Kungu” baltmaizes
  • 2 avokado
  • 4 paipalu olas
  • 2 tomāti
  • 8 šķēles cūkgaļas karbonādes

 

SVIESTAM

  • 250 g nesālīta sviesta
  • 1 tējkarote sāls
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 ēdamkarote kapātu pētersīļu
  • 1 ēdamkarote kapāta rozmarīna
  • 1 ēdamkarote kapāta timiāna
  • ½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu

Pagatavošana

4 porcijām

  1. Istabas temperatūras sviestu samīca ar karoti.
  2. Bļodā klāt sviestam piespiež ķiploka daiviņas, pievieno pārējās sastāvdaļas un ar karoti visu izmīca, līdz masa ir viendabīga.
  3. Sviestu liek uz cepamā papīra, veido iegarenu klucīti un liek ledusskapī sastingt.
  4. Sviestu smērē uz baltmaizes šķēlēm. Ja ir vēlēšanās, apsmērētās maizes var apcept arī pannā, lai piešķirtu tām kraukšķīgumu.
  5. Maizes pasniedz ar sagrieztiem tomātiem, avokado un apceptu paipalu oliņu vai cūkgaļas karbonādi un dillēm.
  6. Sviestu var uzglabāt ledusskapī vēl divas nedēļas.