Brokastu burito bļoda

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

200 g šampinjoni
eļļa cepšanai
8 lauku olas
šķipsna sāls
4 saujas smalklapu spinātu
400 g konservētu melno pupiņu (noskalotas zem tekoša ūdens)
2 avokado
200 g ķiršu tomātiņi
sula no 1 laima
svaigs koriandrs pasniegšanai
svaigi malti melnie pipari
tabasco tipa čili mērce

Pagatavošana

1. Šampinjonus sagriež plānās šķēlītēs, pannā sakarsē mazliet eļļas, un cep sēnes, līdz tās ir zeltaini brūnas.
2. Citā pannā sakarsē mazliet eļļas uz pašas mazākās uguns. Olas sakuļ bļodiņā ar šķipsnu sāls. Sakultās olas lej pannā un, ar silikona lāpstiņu nemitīgi maisot, tās cep uz pašas mazākās uguns, līdz sanāk ļoti krēmīgs olu kultenis. Ja olas sāk viegli piedegt pie pannas apakšas, tad pannu noņem no uguns un turpina maisīt. Galvenais ir neļaut olām sākt piedegt, bet cept tās uz pavisam mazas uguns un nemitīgi maisīt.
3. Bļodiņā kārto spinātus, melnās pupiņas, šķēlēs sagrieztu avokado, sagrieztus ķiršu tomātiņus, ceptās sēnes un krēmīgo olu kulteni. Visu apslaka ar laima sulu, pārkaisa ar svaigu koriandru un melnajiem pipariem, kā arī pievieno čili mērci, ja vēlas asumu.