Brīvdienu skābmaizes sendvičs

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

1 skābmaizes kukulītis 

100 g Čedaras siera

60 g Parmigiano Reggiano siera

120 g kūpināta cūkgaļas šķiņķa

50 g Dižonas sinepju

 

MĒRCEI

150 ml piena 

1,5 ēdamkarotes kviešu miltu

1,5 ēdamkarotes sviesta

150 g Ementāles siera 

sāls, pipari, muskatrieksts pēc garšas

Pagatavošana

  1. Pagatavo mērci. Katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus un nedaudz apcep. 
  2. Nepārtraukti maisot, lēnām lej klāt pienu. Kad viss piens pievienots, pievieno sarīvētu sieru. Izmaisa, līdz mērce kļuvusi vienmērīga un bieza. Pievieno sāli, piparus un muskatriekstu pēc garšas.
  3. Uz vienas maizes šķēleis izsmērē sinepes, pa virsu liek salocītas šķiņķa šķēles. Uz otras maizes šķēles liek mērci, pārber ar smalki rīvētu Čedaras sieru. Uz maizes ārējām malām uzsmērē sviestu. Maizes šķēles liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 10 minūtēm. Izņem no krāsns, uzber smalki sarīvētu Parmigiano Reggiano sieru un liek atpakaļ krāsnī uz 3 minūtēm, līdz siers izkusis. 
  4. Pasniedz karstu.

Komentāri: