Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
GHOMI JEB KUKURŪZAS PUTRA AR SIERU
Viegla
līdz 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
500 g kukurūzas putraimu
120 g kukurūzas miltu
300 g suluguni siera
sāls pēc garšas
Pagatavošana
6–8 porcijām
Kukurūzas putraimus noskalo tekošā ūdenī, tad pārlej ar 1600 ml ūdens un, ik pa brīdim apmaisot, karsē uz nelielas uguns apmēram 45 minūtes – 1 stundu. Ja ūdens pārāk ātri iztvaikojies, to pievieno vēl.
Gandrīz gatavai kukurūzas putrai pievieno kukurūzas miltu un, aktīvi maisot, vāra vēl 7–10 minūtes, tad pievieno sarīvētu sieru un karsē, līdz tas pavisam izkusis un putras masa kļuvusi staipīga. Ja nepieciešams, pievieno sāli pēc garšas un pasniedz.
WoW! Kāpec tik ilgi jāvāra? Kur ir triks tik ilgai vārīšanai? Man šķiet, ka putraimus neesmu vārījusi ilgāk par 30-40min.
Un vai otrajā solī tiešām ir domāts pievienot cieti vai tomēr miltus, kas ir minēti sastāvdaļu sarakstā? Milti iedos tumīgumu?
Diktam agri būs jāceļas, lai pagatavotu brokastis 🙂 (šī recepte brokastu kategorijā trāpījusi)
Paldies par vērīgo komentāru. Kukurūzas putraimus var vārīt arī īsāku laiku, ja patīk, ka jūtama tekstūra. Gatavojot pievieno kukurūzas miltus, kas putrai dos krēmīgumu.
Un kurš putniņš agri ceļas, brokastīs bauda šo gardo putru! 🙂
WoW! Kāpec tik ilgi jāvāra? Kur ir triks tik ilgai vārīšanai? Man šķiet, ka putraimus neesmu vārījusi ilgāk par 30-40min.
Un vai otrajā solī tiešām ir domāts pievienot cieti vai tomēr miltus, kas ir minēti sastāvdaļu sarakstā? Milti iedos tumīgumu?
Diktam agri būs jāceļas, lai pagatavotu brokastis 🙂 (šī recepte brokastu kategorijā trāpījusi)
Sveika, Laura!
Paldies par vērīgo komentāru. Kukurūzas putraimus var vārīt arī īsāku laiku, ja patīk, ka jūtama tekstūra. Gatavojot pievieno kukurūzas miltus, kas putrai dos krēmīgumu.
Un kurš putniņš agri ceļas, brokastīs bauda šo gardo putru! 🙂