GHOMI JEB KUKURŪZAS PUTRA AR SIERU

Viegla
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g kukurūzas putraimu
  • 120 g kukurūzas miltu
  • 300 g suluguni siera
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

6–8 porcijām

  1. Kukurūzas putraimus noskalo tekošā ūdenī, tad pārlej ar 1600 ml ūdens un, ik pa brīdim apmaisot, karsē uz nelielas uguns apmēram 45 minūtes – 1 stundu. Ja ūdens pārāk ātri iztvaikojies, to pievieno vēl.
  2. Gandrīz gatavai kukurūzas putrai pievieno kukurūzas miltu un, aktīvi maisot, vāra vēl 7–10 minūtes, tad pievieno sarīvētu sieru un karsē, līdz tas pavisam izkusis un putras masa kļuvusi staipīga. Ja nepieciešams, pievieno sāli pēc garšas un pasniedz.

Komentāri:

  • Laura saka:

    WoW! Kāpec tik ilgi jāvāra? Kur ir triks tik ilgai vārīšanai? Man šķiet, ka putraimus neesmu vārījusi ilgāk par 30-40min.
    Un vai otrajā solī tiešām ir domāts pievienot cieti vai tomēr miltus, kas ir minēti sastāvdaļu sarakstā? Milti iedos tumīgumu?

    Diktam agri būs jāceļas, lai pagatavotu brokastis 🙂 (šī recepte brokastu kategorijā trāpījusi)

    • Līva Kārkle Upeniece saka:

      Sveika, Laura!

      Paldies par vērīgo komentāru. Kukurūzas putraimus var vārīt arī īsāku laiku, ja patīk, ka jūtama tekstūra. Gatavojot pievieno kukurūzas miltus, kas putrai dos krēmīgumu.
      Un kurš putniņš agri ceļas, brokastīs bauda šo gardo putru! 🙂