Bostonas krēma kūka

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 120 g sviesta istabas temperatūrā
  • 350 g cukura
  • 2 olas
  • 320 g miltu
  • 7 g cepamā pulvera
  • 300 ml piena

KRĒMAM

  • 6 olu dzeltenumi
  • 450 ml saldā krējuma
  • 100 g cukura
  • 40 g Dr. Oetker kukurūzas cietes
  • 1 Dr. Oetker vaniļas pāksts
  • 100 g auksta sviesta

ŠOKOLĀDES KRĒMAM

  • 100 g tumšās šokolādes
  • 130 ml saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Divas cepamās formas 20 cm diametrā noklāj ar cepamo papīru.
  2. Bļodā liek sviestu istabas temperatūrā kopā ar cukuru. Miksē, līdz tas iegūst viendabīgi gaišu konsistenci. Pa vienai pievieno olas, turpinot putot. Pēdējos iesijā miltus ar cepamo pulveri un pienu. Samaisa, līdz sastāvdaļas ir pilnībā sajaukušās.
  3. Mīklu sadala uz pusēm un pilda cepamajās formās. Cep krāsnī 30–35 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  4. Tikmēr pagatavo krēmu. Nelielā katliņā lej saldo krējumu un pievieno sēkliņas no vaniļas pāksts. Silda uz lēnas uguns. Līdztekus bļodā saputo olas dzeltenumus, cukuru un kukurūzas cieti, līdzi masa kļuvusi gaiši dzeltena. Kad saldais krējums sasilis, turpinot putot dzeltenumus, lēnā strūkliņā pievieno to. Kad viss krējums pievienots, masu lej atpakaļ katliņā. Visu laiku maisot, vāra krēmu, līdz tas ir sabiezējis. Nekavējoties liek to tīrā bļodā. Turpina maisīt vēl nedaudz, pamazām pievienojot sviestu. Krēmu pārklāj ar pārtikas plēvi un atdzesē.
  5. Atsevišķā bļodā izkausē šokolādi, pievieno tai saldo krējumu un samaisa.
  6. Kad biskvīti atdzisuši, pārgriez tos uz pusēm, pa vidu smērē vārīto krēmu. Šokolādes krēmu smērē kūkas virspusē un ļauj tam nedaudz notecēt gar malām. Kūku liek ledusskapī uz 1–2 stundām, lai to būtu vieglāk sagriezt.