Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Bostonas krēma kūka
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
120 g sviesta istabas temperatūrā
350 g cukura
2 olas
320 g miltu
7 g cepamā pulvera
300 ml piena
KRĒMAM
6 olu dzeltenumi
450 ml saldā krējuma
100 g cukura
40 g Dr. Oetker kukurūzas cietes
1 Dr. Oetker vaniļas pāksts
100 g auksta sviesta
ŠOKOLĀDES KRĒMAM
100 g tumšās šokolādes
130 ml saldā krējuma
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Divas cepamās formas 20 cm diametrā noklāj ar cepamo papīru.
Bļodā liek sviestu istabas temperatūrā kopā ar cukuru. Miksē, līdz tas iegūst viendabīgi gaišu konsistenci. Pa vienai pievieno olas, turpinot putot. Pēdējos iesijā miltus ar cepamo pulveri un pienu. Samaisa, līdz sastāvdaļas ir pilnībā sajaukušās.
Mīklu sadala uz pusēm un pilda cepamajās formās. Cep krāsnī 30–35 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Tikmēr pagatavo krēmu. Nelielā katliņā lej saldo krējumu un pievieno sēkliņas no vaniļas pāksts. Silda uz lēnas uguns. Līdztekus bļodā saputo olas dzeltenumus, cukuru un kukurūzas cieti, līdzi masa kļuvusi gaiši dzeltena. Kad saldais krējums sasilis, turpinot putot dzeltenumus, lēnā strūkliņā pievieno to. Kad viss krējums pievienots, masu lej atpakaļ katliņā. Visu laiku maisot, vāra krēmu, līdz tas ir sabiezējis. Nekavējoties liek to tīrā bļodā. Turpina maisīt vēl nedaudz, pamazām pievienojot sviestu. Krēmu pārklāj ar pārtikas plēvi un atdzesē.
Atsevišķā bļodā izkausē šokolādi, pievieno tai saldo krējumu un samaisa.
Kad biskvīti atdzisuši, pārgriez tos uz pusēm, pa vidu smērē vārīto krēmu. Šokolādes krēmu smērē kūkas virspusē un ļauj tam nedaudz notecēt gar malām. Kūku liek ledusskapī uz 1–2 stundām, lai to būtu vieglāk sagriezt.
Komentāri: