Biskvītkūka ar svaigām zemenēm un jogurtu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 8 olas
  • 1 glāze (250 ml) cukura
  • 1–2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 2 glāzes “Hercogs” pašbriestošo miltu
  • zemenes
  • jogurts
  • pūdercukurs

Pagatavošana

  1. Saputo olas ar mikseri. Tas jādara kārtīgi un diezgan ilgi, ~ 7–10 minūtes. Pievieno cukuru un vaniļu, un saputo, līdz cukurs izkusis.
  2. Piesijā miltus un sacilā kopā.
  3. Mīklu lej vienā (vai divās vienādās, ja nav vēlēšanās griezt pēc tam) ietaukotās formās. Cep 20–25 minūtes 180 °C temperatūrā. Pārbauda pēc vecās “sērkociņu” metodes.
  4. Kad biskvīts atdzisis, pārgriež to uz pusēm, lai var sapildīt.
  5. Viegli sablendē vai mazos gabaliņos sagriež svaigas zemenes.
  6. Uz abām mīklas kārtām (iekšpusē) smērē grieķu vai SKYR jogurtu. Uz apakšējās kārtas uzber ogas un liek otru mīklas kārtu pa virsu. Liek ledusskapī, lai ievelkas. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru un rotā ar ogām.

Komentāri: