Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
BISKVĪTKŪKA AR IEVĀRĪJUMU UN ŠOKOLĀDI
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām
Reizēm vajag tikai dažas vienkāršas lietas, lai radīt jauku svētku kūku! Biskvīts ir šīs kūkas sarežģītākā daļa, ko ne vienmēr jāpapildina ar putukrējumu vai sviesta krēma rozītēm. Pietiek ar labu marmelādi un īstu šokolādi.
Sastāvdaļas
BISKVĪTAM
10 olas
250 g “Jelgavas cukura”
200 g miltu
25 g kartupeļu cietes
miziņa no 1 citrona
izvēlētais ievārījums vai marmelāde
300 g tumšās šokolādes
Pagatavošana
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu dzeltenumiem pievieno 200 g cukura, citrona miziņu un puto, līdz cukurs ir izkusis, masa kļuvusi gaiša un gandrīz trīskāršojusi apjomu.
Olu baltumus ar atlikušo cukuru saputo stingrās putās.
Miltos iemaisa kartupeļu cieti.
Vispirms olu dzeltenumiem pievieno ⅓ daļu olbaltumu un viegli iecilā. Iesijā miltus ar kartupeļu cieti, un atkal vienmērīgi un lēnām iemaisa.
Pievieno atlikušos olbaltumus un iemaisa. Mīklu nedrīkst pārmaisīt, jo saputotais olbaltums zaudē porainumu, un tad mīkla cepoties neuzceļas.
Lej ietaukotā formā un cep 200 °C temperatūrā zeltaini brūnu.
Kad biskvīts ir gatavs un atdzisis, pārgriež to uz pusēm (gareniski). Starp biskvīta plāksnēm smērē marmelādi. To diezgan bagātīgā kārtā smērē arī uz virsējās kārtas.
Ūdens peldē izkausē šokolādi. Kad šokolāde izkususi, to vienmērīgi pārlej pāri kūkai un ļauj pilnībā atdzist un sacietēt.
Pasniedz un bauda kopā ar labu tēju vai gardu kapučīno.
Komentāri: